Υποκριτική συμπαράσταση από αυτούς που έχουν καταστρέψει την Υγεία

Μητσοτάκης Τηλεδιάσκεψη

«Κούφια» λόγια συμπάθειας χρησιμοποίησαν για το νοσηλευτικό προσωπικό τόσο η κυβέρνηση, όσο και τα άλλα κόμματα που ευθύνονται για τα χάλια της Υγείας, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών. Όμως, όταν τα λόγια δεν γίνονται πράξη, συνιστούν τουλάχιστον υποκρισία.

Ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε με τις διευθύντριες και τους διευθυντές των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών από 12 νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό, ευχαρίστησε το νοσηλευτικό προσωπικό για το έργο που επιτέλεσε την περίοδο της πανδημίας. «Μας βγάλατε, ως χώρα, ασπροπρόσωπους, αλλά πάνω από όλα σώσατε ζωές και περιθάλψατε συμπολίτες μας σε ανάγκη, με αυτοθυσία και με ποιότητα», είπε, αποφεύγοντας να συνοδέψει αυτά τα λόγια με συγκεκριμένες εξαγγελίες για το νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις έδωσε τη μάχη χωρίς καν μέσα προστασίας. Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ούτε το πιο στοιχειώδες, την ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Επίσης, ο Κυρ. Μητσοτάκης επέμεινε στη δημιουργία εντυπώσεων περί «ενίσχυσης» του ΕΣΥ, επικαλούμενος τις 2.000 προσλήψεις νοσηλευτών που έγιναν την περίοδο της πανδημίας, αριθμός που είναι σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, κάλεσε την κυβέρνηση «να περάσει από τα ωραία λόγια στις πράξεις» και …θυμήθηκε (μετά από πέντε χρόνια που κυβέρνησε) ότι χρειάζονται μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού και η ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Σε ανάλογο ύφος, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φ. Γεννηματά, δήλωσε ότι «το Κίνημα Αλλαγής στέκεται έμπρακτα στο πλάι του νοσηλευτικού προσωπικού».

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε σήμερα το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και δήλωσε πως «η ελληνική κοινωνία έχει στηρίξει και συνεχίζει να στηρίζει το νοσηλευτικό προσωπικό», προσθέτοντας πως «μιλάμε για μια νίκη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των προσώπων που το αποτελούν».

Ετικέτες: , , ,

Δείτε ακόμα...