Υπουργός Άμυνας: Αύξηση θητείας στον Στρατό Ξηράς

ΤΑΜΣ στον Έβρο 17-18/6/2020
Φώτο Αρχείου / ΤΑΜΣ στον Έβρο 17-18/6/2020 / Πηγή: Eurokinissi

Αύξηση της θητείας από το Μάη για οπλίτες στο Στρατό Ξηράς, που δεν θα υπηρετήσουν στα σύνορα (Έβρο και νησιά) ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος.

Μετά και από συζήτηση που έγινε χτες στο ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία Μητσοτάκη, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι με Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί το προσεχές διάστημα, «εξισώνεται η διάρκεια της πλήρους θητείας των στρατευσίμων του Στρατού Ξηράς με αυτήν των στρατευσίμων στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, σε 12 μήνες για όλους», από 9 που είναι σήμερα.

Προβλέπεται η εξής εξαίρεση: «Καθορίζεται θητεία διάρκειας 9 μηνών για τους υπόχρεους πλήρους θητείας που υπηρετούν σε συγκεκριμένες Μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας με ειδικά επιχειρησιακά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά, υπό την προϋπόθεση της παραμονής τους στη συγκεκριμένη Μονάδα για το σύνολο της θητείας τους», όπως είπε ο υπουργός. Αντίστοιχη διαφοροποίηση διάρκειας θητείας (17 και 14 μηνών) προβλέπεται για τους δοκίμους εφέδρους αξιωματικούς Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας.

Αρμόδιες πηγές παραπέμπουν για τον Στρατό Ξηράς σε υπηρεσία στην παραμεθόριο, για δε το Πολεμικό Ναυτικό σε πλοία που επιχειρούν για μεγάλα διαστήματα μακριά από τις βάσεις τους, όπως φρεγάτες, κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση, οι εν λόγω μονάδες θα εξειδικευθούν με νεότερη διαταγή. Οι ρυθμίσεις δεν αφορούν όσους ήδη υπηρετούν τη θητεία τους.

Πηγή: rizospastis.gr

Δείτε ακόμα...