Ζάκυνθος: Θίχτηκε η Δημοτική Αρχή από την καταγγελία για το στέγαστρο σχολείου που ξηλώθηκε εν ώρα μαθήματος

Καταστροφές από την κακοκαιρία στο νησί της Ζακύνθου, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021.
Φώτο Αρχείου / Καταστροφές από την κακοκαιρία στο νησί της Ζακύνθου, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021. (ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ/EUROKINISSI)

Απάντηση στην αντίδραση της Δημοτικής Αρχής Ζακύνθου, που “θίχτηκε” από την καταγγελία της ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ, για το απαράδεκτο γεγονός το 2021, να ξηλώνεται στέγαστρο σχολείου, από τα καιρικά φαινόμενα και μάλιστα εν ώρα μαθήματος, θέτοντας σε κίνδυνο μαθητές και εκπαιδευτικούς, δίνει σε σχόλιό της η οργάνωση του Κόμματος.

Πρόκειται για περιστατικό που σημειώθηκε την Παρασκευή, όταν ξηλώθηκε η σκεπή του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Ζακύνθου, για το οποίο άμεση ήταν η αντίδραση και της τοπικής ΕΛΜΕ. Στο σχόλιό της η ΤΕ Ζακύνθου επισημαίνει:

“Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Σπίνου (σελίδα 2, εφημερίδας ΗΜΕΡΑ) σχετικά με την πτώση του στεγάστρου στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο και την αναφορά για πολιτική εκμετάλλευση αναρωτιόμαστε ποια είναι η πολιτική εκμετάλλευση ενός πραγματικού γεγονότος που έθεσε κατά κοινή ομολογία σε κίνδυνο τους μαθητές και καθηγητές; Καθώς και του πραγματικού γεγονότος των τεράστιων κακοτεχνιών; των επί χρόνια καταγγελιών για την κατάσταση στα σχολεία; Του απαράδεκτα άλυτου ζητήματος, που έχουμε και ως ΤΕ καταγγείλει πολλά έτη πριν, ότι τα σχολικά κτίρια στερούνται οικοδομικής άδειας;

Εντύπωση μας έκανε και το γεγονός ότι ο κ. Σπίνος δήλωσε μεταξύ άλλων για το στέγαστρο ότι « ….είδαμε ότι στηριζόταν σε πολύ μικρά δοκάρια» που μας επιβεβαιώνει ότι από… θέση ευθύνης ο κ. Σπίνος και η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής ουδέποτε έχουν κάνει έλεγχο στα σχολικά κτίρια και καταγραφή κακοτεχνιών, ζημιών κ.λ.π παρά και των επιστολών, εγγράφων από τους διευθυντές σχολείων του νομού και της α’ βάθμιας και της β’ βαθμιας εκπαίδευσης. Τα υπόλοιπα απαντώνται από μόνα τους αφού η σχολική χρονιά είναι σε εξέλιξη και οι παρεμβάσεις που έπρεπε να είχαν γίνει πριν, ακόμα είναι… στον προγραμματισμό”.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...