124 ΠΒΕ – Τρίπολη: Ερώτηση για να ληφθούν μέτρα προστασίας από την πανδημία

124 ΠΒΕ
Πηγή: EUROKINISSI

Τους μεγάλους κινδύνους για τους νεοσύλλεκτους και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω κορονοϊού στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (ΠΒΕ) στην Τρίπολη επισημαίνουν σε Ερώτησή τους προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης. Συγκεκριμένα, αναφέρουν: 

«Η κατάσταση στην 124 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) στην Τρίπολη είναι άσχημη και για αυτή έχει ευθύνες η κυβέρνηση. Πριν την είσοδο της νέας σειράς νεοσυλλέκτων, η κυβέρνηση άφησε το στρατόπεδο απροετοίμαστο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μετατρέποντάς το σε εστία υπερμετάδοσης.

Τα κρούσματα έχουν πάρει μαζικό χαρακτήρα και οι διμοιρίες έχουν χωριστεί σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Η θέρμανση είναι περιορισμένη καθώς κλείνουν το βράδυ τα καλοριφέρ, παρόλο που πολλοί είναι εμπύρετοι.

Στους νεοσύλλεκτους υπάρχει μεγάλη ανησυχία, αφού η κυβέρνηση δεν παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως τη διενέργεια τακτικών διαγνωστικών τεστ σε όλους τους νεοσύλλεκτους και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν δίνει τον απαραίτητο αριθμό μασκών υψηλής προστασίας και υλικών προστασίας, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Δεν χορηγεί τις αναγκαίες ποσότητες απολυμαντικών και καθαριστικών, καθώς και δεν έχει εξασφαλίσει την απολύμανση των κτιρίων του στρατοπέδου, από εξειδικευμένο συνεργείο. Επίσης, πρέπει να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αραιώσουν οι θάλαμοι που κοιμούνται οι νεοσύλλεκτοι και να μην υπάρχει συνωστισμός στους κοινόχρηστους χώρους, όπως για παράδειγμα τα εστιατόρια.

Ερωτάται  ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη για:

– Την πραγματοποίηση δωρεάν επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών τεστ στους νεοσύλλεκτους και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

– Τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού στους θαλάμους, τα εστιατόρια κ.ά.

– Τη δωρεάν χορήγηση των αναγκαίων ποσοτήτων σε υλικά και μέσα προστασίας από τον κορονοϊό.

– Τη συστηματική απολύμανση των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου από εξειδικευμένο συνεργείο.

– Την υπεύθυνη ενημέρωση όλου του προσωπικού από υγειονομικούς σχετικά με την αναγκαιότητα του εμβολιασμού».


Να σημειώσουμε πως νωρίτερα, σήμερα, λόγω της επείγουσας σημασίας παρενέβη για το θέμα αυτό στον Υπουργό Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Δείτε ακόμα...