Α/ ΓΕΕΘΑ: Πολυεπίπεδη αμυντική συνεργασία και άριστες οι στρατιωτικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος υποδέχθηκε στο ΓΕΕΘΑ αντιπροσωπεία μελών του Κογκρέσου των ΗΠΑ
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος υποδέχθηκε στο ΓΕΕΘΑ αντιπροσωπεία μελών του Κογκρέσου των ΗΠΑ

Την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος υποδέχθηκε στο ΓΕΕΘΑ αντιπροσωπεία μελών του Κογκρέσου των ΗΠΑ, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα την οποία συνόδεψε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζ. Τσούνις.

Κατά την τοποθέτησή του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επεσήμανε τη σταθερή προσήλωση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα ΑμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια καθώς και το σημαντικό ρόλο που επιτελούν ως σημαιοφόρος της ατλαντικής συμμαχίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Επισήμανε επίσης το πλήθος των διεθνών ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων στις οποίες συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και τα τριμερή σχήματα “αμυντικής συνεργασίας” μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου –  Ισραήλ, Ελλάδας – Κύπρου –  Αιγύπτου και Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας.

Εξάλλου, εξήρε “πολυεπίπεδη αμυντική συνεργασία και στις άριστες στρατιωτικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ“, εντός του πλαισίου της αναβαθμισμένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defence Cooperation Agreement (MDCA)], που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ με την εγκαινίαση του στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ και ολοκλήρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Αναφορά έγινε για ακόμη μία φορά στο σημαντικό ρόλο της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης στην παροχή σημαντικών διευκολύνσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις τόσο των ΗΠΑ όσο και άλλων Συμμάχων και εταίρων.

Δείτε ακόμα...