Αίσχος: Η αστική τάξη της Ελλάδας μαζί με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και άλλους ιμπεριαλιστές

Πολυεθνική διακλαδική άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ 10 στα ανοιχτά της Αλεξάνδρειας, Αιγύπτου με τη συμμετοχή Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας, ΗΑΕ και Αιγύπτου
Φώτο Αρχείου / Πολυεθνική διακλαδική άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ 10 στα ανοιχτά της Αλεξάνδρειας, Αιγύπτου με τη συμμετοχή Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας, ΗΑΕ και Αιγύπτου / Πηγή: Eurokinissi

Στο “Philia Forum” που διεξήχθη στην Αθήνα επιβεβαιώθηκε ο ρόλος της αστικής τάξης της Ελλάδας, για την εκμετάλλευση των λαών από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς στο γεωγραφικό τόξο Βαλκάνια – Ανατολική Μεσόγειος – Μέση Ανατολή – Περσικός Κόλπος και φυσικά των αστικών τάξεων των χωρών αυτών που συμμετείχαν.

Στο πρώτο “Philia Forum”, που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, συμμετείχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, της Αιγύπτου, της Κύπρου, του Μπαχρέιν και της Σαουδικής Αραβίας, όπως και η Υπουργός Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Μέσω τηλεδιάσκεψης έλαβε μέρος στις εργασίες και ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας. Όπως δεσμεύτηκαν οι ομοτράπεζοι το περιφερειακό αυτό σχήμα θα συνέρχεται σε τακτά διαστήματα με σκοπό να διευρύνει διαρκώς τα πεδία σύμπραξης μεταξύ των μελών του. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Μητσοτάκης.

Το “Philia Forum” όπως κι άλλα ανάλογα σχήματα, με λιγότερο προκλητικούς τίτλους, όπως οι 3μερείς Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου, Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας και άλλα, επιφυλάσσουν ακριβώς τον αντίθετο ρόλο απ’ ότι δηλώνουν. Καμία ευημερία δεν προαναγγέλλουν. Αντιθέτως ενισχύονται τα εκατέρωθεν στρατόπεδα, κλιμακώνοντας επικίνδυνα την οικονομική και πολεμική τους αντιπαράθεση. Ο μόνος στόχος που εξυπηρετούν είναι η εδραίωση της οικονομικής και στρατιωτικής διείσδυσης των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Οι λαοί δεν πρέπει να συνεχίσουν να ανέχονται τα παιχνίδια ολέθρου των ιμπεριαλιστών. Πρέπει να βγουν στο προσκήνιο και να παλέψουν για να απαλλαγούν από αυτούς. Μόνο έτσι θα ξημερώσουν μέρες όπου η φιλία των λαών θα βασίζεται σε αμοιβαία επωφελείς σταθερές σχέσεις, ευημερίας και ειρήνης.

Ο ΜΑΡΚΟΝΗΣ

Δείτε ακόμα...