Αλεξανδρούπολη: Κατέφθασε στο λιμάνι το μεταγωγικό των ΗΠΑ “Independence”

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έφθασε το θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο «ARC Independence» που μεταφέρει ελικόπτερα της 1st Air Cavalry Brigade, όπως και τεθωρακισμένα οχήματα, ερπυστριοφόρα και τροχοφόρα, τα οποία θα ξεφορτώσει τις επόμενες ημέρες στην πόλη. Στη συνέχεια αυτά θα αναπτυχθούν σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και άλλες χώρες, στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης – πρόβας πολέμου «Atlantic Resolve 2022».

Παράλληλα, στο μεταγωγικό θα φορτωθούν στρατιωτικοί εξοπλισμοί που έχουν ήδη καταφθάσει στην Αλεξανδρούπολη και αποσυναρμολογούνται στο λιμάνι.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται και άλλα αντίστοιχα μεταγωγικά με στρατιωτικό υλικό του αμερικανικού στρατού, καθώς σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβη, στο ακριτικό λιμάνι θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη «απόβαση» αμερικανοΝΑΤΟϊκών που έχει συμβεί, στο πλαίσιο της οποίας θα αξιοποιηθούν το λιμάνι, το αεροδρόμιο, το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της πόλης, όπως και στρατόπεδα του ελληνικού στρατού.  

Στις 6 μ.μ. είναι προγραμματισμένη στη πόλη, στο Δημοτικό Θέατρο η συγκέντρωση – εκδήλωση της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη βάση στην Αλεξανδρούπολη, με θέμα την ενίσχυση και την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση και παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στην Αλεξανδρούπολη και τις άλλες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης

Δείτε ακόμα...