Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων: Άδικη και αυταρχική η τιμωρία σε οπλίτη ιατρό από τη διοίκηση του 98 ΤΥΕΘ στη Λέσβο

Ορκωμοσία Φαντάροι

Την καταδίκη της εκφράζει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων με αφορμή την απόφαση της διοίκησης του 98 ΤΥΕΘ στη Λέσβο να τιμωρήσει Οπλίτη Ιατρό ο οποίος μέσω μηνύματός του στο alt.gr χαιρέτισε τις εκδηλώσεις του 30ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ.

Αναλυτικά η Επιτροπή αναφέρει:

“Εκφράζουμε την διαμαρτυρία και τον αποτροπιασμό μας για την άδικη τιμωρία 10 ημερών φυλάκισης που η Διοίκηση του 98 Τάγματος Υγειονομικού Εθνοφυλακής επέβαλε σε οπλίτη ιατρό, επειδή γραπτά χαιρέτισε την επικείμενο συμμετοχή χιλιάδων νέων στις αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις οι οποίες ξεκινάνε σήμερα 8/7/2021 στην Μυτιλήνη στα πλαίσια του 30 ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας.

Την ίδια στιγμή που η χώρα εμπλέκεται σε όλους τους νατοϊκούς σχεδιασμούς και επιχειρήσεις από την Βαλτική και την Μαύρη Θάλασσα έως την Μέση Ανατολή με την αποστολή έμψυχου δυναμικού στρατευμένων, μαχητικών και υλικού, η Διοίκηση του Τάγματος στο οποίο υπηρετεί ο ιατρός οπλίτης, επέλεξε να επιδείξει τον αυταρχισμό της, επιβάλλοντας ποινή … τηλεφωνικά, ενώ ο οπλίτης βρισκόταν σε άδεια, με στόχο τον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση και την φίμωση κάθε ελεύθερης φωνής και έκφρασης.

Παραβλέπει η Διοίκηση του εν λόγω Τάγματος, ότι το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ είναι ένας νεολαιίστικος θεσμός, σταθμός στην δράση του αντιιμπεριαλιστικού και φιλειρηνικού κινήματος, που αγκαλιάζει όλη την νεολαία και τον λαό της περιοχής. Προφανώς ενοχλείται που καταδικάζεται η πολιτική του NATO και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Στην καταδίκη αυτή δεν μπορεί να μπει κανένα εμπόδιο, καμία τιμωρία, από καμία Διοίκηση μονάδας. Οι φαντάροι είναι ελεύθεροι να παλεύουν και να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, για την ειρήνη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Τα φαινόμενα αυτά αυταρχισμού και τρομοκράτησης των νέων στρατευμένων αυξάνονται και πολλαπλασιάζονται συνεχώς στις μονάδες της χώρας, την ίδια στιγμή που ανενόχλητα εκδηλώνεται η δράση φασιστών-εθνικιστών που χύνουν το δηλητήριό τους στον λαό μας και στους λαούς της περιοχής. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν τεράστιες ευθύνες για όλα αυτά και τις μεθόδους που ακολουθούνται με σκοπό να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν την φωνή των νέων στρατευμένων.

Είναι γνωστό σε όλους ότι τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων, η ελευθερία της έκφρασης τους, συνεχίζουν να υπάρχουν κατά τον χρόνο της θητείας των. Δεν μένουν, ούτε πρόκειται να μείνουν έξω από τις πύλες των στρατοπέδων. Οι στρατευμένοι είναι παιδιά του λαού, έχουν πολιτικά δικαιώματα και το ελεύθερο δικαίωμα έκφρασης των”.

Δείτε ακόμα...