Αυστραλία: Συμμετέχει στις πολεμικές προετοιμασίες των ΗΠΑ σε Ειρηνικό και Νότια Κινεζική Θάλασσα

Κοινά αεροναυτικά γυμνάσια Αυστραλίας - Ιαπωνίας - ΗΠΑ στη Θάλασσα των Φιλιππίνων
(Φωτό Αρχείου) Κοινά αεροναυτικά γυμνάσια Αυστραλίας – Ιαπωνίας – ΗΠΑ στη Θάλασσα των Φιλιππίνων / Πηγή: navalnews

Τα αεροσκάφη της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Αυστραλίας (Royal Australian Air Force – RAAF) και περισσότερα από 150 άτομα της RAAF έχουν αναπτυχθεί στη νήσο Γκουάμ (Αμερικάνική Βάση στις Φιλιππίνες). Σκοπός να συμμετάσχουν σε ασκήσεις με το Βασιλικό Ναυτικό της Αυστραλίας και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ένα σμήνος της RAAF που αποτελείται από F / A-18A Hornets, EA-18G Growlers, E-7A Wedgetail και KC-30A Multirole Tanker Transport θα διεξάγει κοινές ασκήσεις με πέντε πολεμικά πλοία του Βασιλικού Αυστραλιανού Ναυτικού. Πρόκειται για τα HMAS Canberra, Hobart, Stuart, Arunta και Sirius.

Οι κοινές πολεμικές προπαρασκευές με ΗΠΑ και Ιαπωνία γίνονται στα πλαίσια της επίδειξης δύναμης στην περιοχή της Θάλασσας της Νότιας Κίνας και της Θάλασσας των Φιλιππίνων. Περιοχές που διεκδικείται ο έλεγχός τους τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από την Κίνα. Ρόλο διεκδικούν και οι αστικές τάξεις όλων των παράκτιων κρατών της περιοχής. Η αναδιάταξη συμμαχιών είναι έντονη με την Κίνα και τις ΗΠΑ να είναι στο επίκεντρο.

Θάλασσα Φιλιππίνων και Νότια Κινεζική Θάλασσα - Νήσος Γκουάμ (Φιλιππίνες) - Βάση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ
Θάλασσα Φιλιππίνων και Νότια Κινεζική Θάλασσα – Νήσος Γκουάμ (Φιλιππίνες) – Βάση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ / Πηγή: Google maps

Οι Αυστραλιανές δυνάμεις μόλις ολοκληρώσουν τις ασκήσεις στην περιοχή θα μεταβούν στη Χαβάη για την άσκηση RIMPAC.

Αυστραλία: Η άσκηση είναι σημαντική πρόοδος στην ικανότητα της κοινής δύναμης

Η Υπουργός Άμυνας, Γερουσιαστής της Hon, Linda Reynolds δήλωσε ότι η εκπαίδευση των αεροπορικών και θαλάσσιων δυνάμεων είναι μια σημαντική πρόοδος στην ικανότητα της κοινής δύναμης.

Μερικές από τις πιο προηγμένες δυνατότητές μας, όπως το EA-18G Growler και το Guided Missile Destroyer, το HMAS Hobart, θα μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα συνδυασμένο περιβάλλον αέρα και θάλασσας. Η άσκηση ως κοινή δύναμη σε όλο τον αέρα και τη θάλασσα επιτρέπει στο Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία να κατανοούν ο ένας τον άλλον τις πολεμικές δραστηριότητες. Να πολεμούν καλύτερα στο θαλάσσιο περιβάλλον, να λαμβάνουν αποφάσεις γρήγορα και να χρησιμοποιούν πλήρως τις δυνατότητές τους σε πολλούς τομείς.

Η Υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας, Λίντα Reynolds

Οι δηλώσεις της Υπουργού Άμυνας της Αυστραλίας δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας. Η πολεμική μηχανή της Αυστραλίας είναι έτοιμη να δράσει μαζί με τις ΗΠΑ. Μάλιστα τον Μάρτη, όταν παραλάμβανε το Αυστραλιανό Ναυτικό το τρίτο υπερσύγχρονο Αντιτορπιλικό βρήκε την ευκαιρία να δηλώσει ξανά: «Θα μας επιτρέψουν – τα τρία νέα Αντιτορπιλικά – να συνεργαστούμε στενότερα με τους συμμάχους μας από ποτέ». Σήμερα το έστειλε ήδη για πολεμική συνεκπαίδευση.

Αντιτορπιλικό Βασιλικού Ναυτικού Αυστραλίας Hobart (DDG 39)
Αντιτορπιλικό Βασιλικού Ναυτικού Αυστραλίας Hobart (DDG 39)

Με πληροφορίες από navalnews

Δείτε ακόμα...