Χανιά: Οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι – Σήμερα η μηχανοκίνητη πορεία

Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ Χάρυ Τρούμαν (USS Harry S. Truman - CVN 75) - 2018 στον Ατλαντικό Ωκεανό
Φώτο Αρχείου / Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ Χάρυ Τρούμαν (USS Harry S. Truman – CVN 75) – 2018 στον Ατλαντικό Ωκεανό / Πηγή: U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Thomas Gooley

«Οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στα Χανιά!», τονίζει η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ και οργανώνει μηχανοκίνητη πορεία σήμερα Πέμπτη στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Καλεί τον χανιώτικο λαό να διατρανώσει με κάθε τρόπο την αντίθεσή του στον ελλιμενισμό του αεροπλανοφόρου «Τρούμαν», ο οποίος τονίζεται ότι «αποτελεί άλλη μια απόδειξη για την αναβάθμιση της βάσης και τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετά την κατάπτυστη Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ».

Επισημαίνει ακόμα: «Με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζει από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόλπος της Σούδας μετατρέπεται σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών. Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η επέκταση των εγκαταστάσεων στη ναυτική βάση, επιτρέποντας τη στάθμευση, διεκπεραίωση και υποστήριξη ακόμα περισσότερων μονάδων και μέσων τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση προχωρούν και τη χρηματοδότηση μεγάλης τριώροφης εγκατάστασης που θα στεγάσει το νέο Κέντρο Επικοινωνιών του Ναυτικού των ΗΠΑ. Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν πρόκληση για τον λαό των Χανίων, καθώς βλέπει τον τόπο του να μετατρέπεται σε ορμητήριο φονιάδων και ταυτόχρονα να μεγαλώνουν και οι κίνδυνοι, αφού τέτοιες εγκαταστάσεις είναι στοχοποιημένες από τους δηλωμένους εχθρούς του ΝΑΤΟ, τη Ρωσία και την Κίνα.

Ο λαός μας γνωρίζει καλά ότι οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ποτέ δεν προστάτευσαν τα σύνορα των χωρών, αντίθετα ευθύνονται για δεκάδες πολεμικές επεμβάσεις, για την αλλαγή συνόρων, για τη διάλυση ολόκληρων χωρών, όπως η Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, η Λιβύη, η Συρία».

Προσθέτει δε πως την ίδια στιγμή που τα κυβερνητικά στελέχη διατρανώνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν μπορεί να βρεθεί χρηματοδότηση για την Υγεία, την Παιδεία, την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από το κύμα ακρίβειας, δίνουν δισεκατομμύρια ευρώ για στρατιωτικές δαπάνες που δεν υπηρετούν τις ανάγκες άμυνας της χώρας.

Και καλεί τον χανιώτικο λαό να απαιτήσει:

  • Καμία διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών. Καμία συμμετοχή της χώρας στις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις.
  • Όχι στη μετατροπή της Σούδας σε πολεμικό στόχο, ούτε σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.
  • Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να κλείσει η βάση της Σούδας.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες εκτός των άλλων μεγαλώνουν το κύμα προσφυγιάς και μετανάστευσης.
  • Ακύρωση της Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το Προσφυγικό, απεγκλωβισμό των προσφύγων και μετάβαση στις χώρες προορισμού τους. Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων πουθενά στην Ελλάδα.
  • Καμία αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...