Χειροτερεύει η κατάσταση στη Ξάνθη

212ο Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας Ξάνθης
Φώτο Αρχείου / 212ο Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας Ξάνθης

Η κατάσταση σε σχέση με τον νέο κορονοϊό στη Ξάνθη χειροτερεύει. Το 212 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας Ξάνθης (ΚΙ.Χ.Ν.Ε.) συνεχίζει να έχει ελλείψεις σε υλικά. Το υγειονομικό του προσωπικό αντί να ενισχύεται με προσλήψεις, αποσπάται στα χωριά που είναι σε καραντίνα και στο προαύλιο του Γενικού Νοσοκομείου. Την ίδια ώρα τα κρούσματα αυξάνονται.

Θυμίζουμε ότι έχουν γίνει παρεμβάσεις ως σήμερα, από στρατιώτες, από την Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Ξάνθης, από την Τ.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ, από τους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης, όπως και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ζητάνε να παρθούν μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του ιού και κυρίως να δοθούν υλικά προστασίας.

Από την άλλη, οι ανησυχίες πολιτικών και στρατιωτικών παραγόντων της περιοχής είναι να μην ακούγονται τα προβλήματα. Μέχρι τώρα έστειλαν στο ΚΙΧΝΕ 200 μάσκες… εργασίας (αυτές που φοράνε οι τορναδόροι)! Ταυτόχρονα η κυβέρνηση αρνείται να επιτάξει ιδιωτικά κέντρα νοσηλείας και διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικούς γιατρούς, ξενοδοχεία, όπως και να προσλάβει υγειονομικούς.

Τι κάνουν οι κυβερνητικοί παράγοντες της περιοχής;

  • Προσπαθούν να θάψουν δημοσιεύματα και διαμαρτυρίες υγειονομικών και στρατιωτικών.
  • Με αποσπάσεις προσπαθούν να κλείσουν… κενά που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει χρόνια.
  • Προβάρουν «εμπνευσμένα» διαγγέλματα και ανακοινώσεις.

Οι μέρες περνούν και η κατάσταση χειροτερεύει. Την ίδια στιγμή αυτοί που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης – στρατιώτες, στρατιωτικοί και υγειονομικοί – φωνάζουν με κάθε τρόπο… πάρτε τα αναγκαία μέτρα ΤΩΡΑ.

Το ALT.GR θα επανέλθει σύντομα με νέα στοιχεία για τις εξελίξεις στη Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Δείτε ακόμα...