Ε.Ε.: Πακτωλός χρημάτων για πολεμικούς εξοπλισμούς

Η ενίσχυση των εξοπλιστικών προγραμμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση καλά κρατεί.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας υπέγραψαν δύο συμφωνίες για την έναρξη της ανάπτυξης και κατασκευής του νέου ευρωπαϊκού άρματος μάχης, που θα αντικαταστήσει σε βάθος δύο δεκαετιών, τα υπάρχοντα άρματα Leclerc και Leopard 2.

Να θυμίσουμε επίσης ότι, οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε υπέγραψαν τον Φλεβάρη του 2020 σύμβαση σχετικά με το μελλοντικό ευρωπαϊκό μαχητικό αεροσκάφος SCAF. Αυτό το αεροσκάφος προορίζεται να αντικαταστήσει, τα σημερινά μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter και Rafale.

Μπορεί οι χώρες της Ε.Ε να μην είχαν υλικά και μέσα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να είχαν έλλειψη σε κρεβάτια εντατικής θεραπείας, ωστόσο όταν πρόκειται για την ενίσχυση του πολεμικού εξοπλισμού της Ε.Ε, στα πλαίσια του ανταγωνισμού με τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τα δισεκατομμύρια δίνονται πλουσιοπάροχα.

Οι αποφάσεις αυτές των αστικών κυβερνήσεων της Ε.Ε, όπου συμμετέχει και η κυβέρνηση της Ν.Δ, είναι ενταγμένες και αποτελούν μέρος της «Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας» και της «Παγκόσμιας Στρατηγικής της ΕΕ».

Είναι αποφάσεις που δίνουν παραπέρα ώθηση στην ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας της ΕΕ, την παραπέρα στρατιωτικοποίηση της, την ανάπτυξη της πολεμικής μηχανής και της πολεμικής βιομηχανίας στην ΕΕ, την πολύπλευρη προετοιμασία της, για συγκρούσεις με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις καθώς και για τη παραπέρα ανάπτυξής, για τη δυνατότητα επεμβάσεων σε άλλες χώρες για την υπεράσπιση των συμφερόντων των μονοπωλίων.

Στο κυνήγι των πολεμικών εξοπλισμών, η χώρας μας κατέχει μια από τις κορυφαίες θέσεις των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, για στρατιωτικές δαπάνες. Το κυνήγι των εξοπλισμών δεν έχει τέλος. Συνδέεται με την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων.

Οριστικό τέλος μπορεί να βάλει ο λαός μας, με την οργανωμένη πάλη του. Να απαιτήσει ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Τώρα αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, με κλείσιμο όλων των αμερικανονατοϊκών βάσεων στη χώρα μας.

Το βήμα αυτό, δεν μπορεί να γίνει πράξη αν η πάλη αυτή δεν συνοδευτεί με την αλλαγή ρότας στην οικονομία.

Με οργάνωση της οικονομίας που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και όχι το καπιταλιστικό κέρδος, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, με επιστημονικό σχεδιασμό, για μια κοινωνία χωρίς πολέμους, για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Λ.Α.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...