Εικαστικοί καλλιτέχνες στις πολύμορφες κινητοποιήσεις των Σωματείων

Την Πέμπτη 21 Μάη σε πολλές γειτονιές της Αθήνας και άλλων πόλεων πραγματοποιήθηκαν πολύμορφες κινητοποιήσεις από εργαζόμενους στον χώρο του Πολιτισμού, που ένωσαν τη φωνή τους με όλους τους εργαζόμενους.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΕΕΤΕ εικαστικοί καλλιτέχνες μαζί με σπουδαστές των Καλών Τεχνών με απόφαση του Συλλόγου τους, αποτέλεσαν και αυτοί έναν κρίκο στην αλυσίδα των πολύμορφων και πρωτότυπων κινητοποιήσεων με συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

«Αγωνιζόμαστε για την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα στήριξης. Διεκδικούμε να μπορούμε να ζήσουμε από την τέχνη μας»

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας

Αφού ανάρτησαν σε ψηφιακή ανατύπωση, έργα μεγάλων δημιουργών όπως του Γκογιέν, του Χαλεπά, του Θεόφιλου, του Κόλβιτς, του Ματίς κ.ά. τα δώρισαν στους περαστικούς. Πάνω τους αναγραφόταν το μήνυμα του ΕΕΤΕ: «Αγωνιζόμαστε για την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα στήριξης. Διεκδικούμε να μπορούμε να ζήσουμε από την τέχνη μας».

Όπως σημείωναν: «Είναι μια κίνηση των εικαστικών καλλιτεχνών προς την κοινωνία που πάσχει κάτω από την ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη μαύρη εργασία και την εκμετάλλευση. Αγωνιζόμαστε για την Τέχνη και τον Πολιτισμό, συμπαρατασσόμαστε με τους αγώνες των εργαζομένων για εργασιακά δικαιώματα, για την ίδια τη ζωή, για το αύριο».

Οι σπουδαστές της ΑΣΚΤ μοίραζαν στους περαστικούς πρωτότυπα έργα που δημιούργησαν με το εξής μήνυμα: «Σας χαρίζουμε το έργο μας, σας καλούμε να φωνάξουμε μαζί: Η Τέχνη είναι ανάγκη. Δεν είναι πολυτέλεια για λίγους. Δυναμώνουμε τη συλλογική διεκδίκηση και οργάνωση. Διεκδικούμε τις σπουδές που μας αξίζουν!».

.

Δείτε ακόμα...