Εκδηλώσεις για την 9η Μάη, ημέρα της Αντιφασιστικής νίκης των Λαών

9 Μάη 1944 - Η Σημαία της Σοβιετικής Ένωσης στο Ράιχσταγκ στο Βερολίνο - Συντριβή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ναζιστικής Γερμανίας από τον Κόκκινο Στρατό
9 Μάη 1944 – Η Σημαία της Σοβιετικής Ένωσης στο Ράιχσταγκ στο Βερολίνο – Συντριβή της Ναζιστικής Γερμανίας από τον Κόκκινο Στρατό

Εκδηλώσεις για τα 79 χρόνια από την 9η Μάη 1945, ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, διοργανώνουν τις επόμενες ημέρες Οργανώσεις του ΚΚΕ και Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ σε διάφορες περιοχές της χώρας. 

Συγκεκριμένα: 

Πέμπτη 9 Μάη

 • Στις 11 π.μ. θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη (πάρκο Φιλαρέτου και Μυκηνών, Ανδρέα Συγγρού 310) στην Καλλιθέα από την ΤΕ Νότιου Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και από το ΤΣ Νότιου Τομέα της ΚΝΕ. Επίσης από την Κεντρική Διοίκηση της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ. Στις 11.30 π.μ. θα καταθέσει στεφάνι και ο Σύλλογος «Εμείς που σπουδάσαμε στο Σοσιαλισμό».
 • Στην Πάτρα, στις 7 μ.μ., κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων της Πάτρας από τις Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο μνημείο των 11 ΕΑΜιτών – κομμουνιστών που απαγχονίστηκαν στις 9 Μάη του 1944 (ένα μήνα μετά τον απαγχονισμό ακόμα 2 συναγωνιστών τους) από τους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. 
 • Η Τομεακη Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ και το παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση στις 11 π.μ. στο χώρο του μνημείου – μουσείου που βρίσκεται στο πάρκο του Αλκαζάρ.
 • Οι Κομματικές Οργανώσεις Αλεξανδρούπολης του ΚΚΕ και το Παράρτημα Αλεξανδρούπολης της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση – κατάθεση στεφάνων στο μνημείο για τους 65 εκτελεσμένους αγωνιστές από το Έκτακτο Στρατοδικείο Αλεξανδρούπολης την περίοδο 1946-49, στα παλιά νεκροταφεία Αλεξανδρούπολης, στις 6 μ.μ.. Εκεί θα μιλήσει ο Σιδέρης Μιχαηλίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής ΑΜΘ του ΚΚΕ.
 • Το Παράρτημα Αιγιαλείας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Λαύρας.
 • Στις 6 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη, στο Πάρκο Νικόπολης. Θα μιλήσει ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ.
 • Στις 7 μ.μ. η ΚΟ Ασπροπύργου του ΚΚΕ καλεί στην πλατεία Γενοκτονίας στην Γκορυτσά Ασπροπύργου. Θα μιλήσει ο Χρήστος Τσοκάνης, βουλευτής του Κόμματος.
 • Η Τομεακή Επιτροπή Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ και το Παράρτημα Πτολεμαΐδας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση – κατάθεση στεφάνων, στις 7 μ.μ., στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στο χώρο της λαϊκής αγοράς Πτολεμαΐδας.
 • Το Παράρτημα Χίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ πραγματοποιεί συμβολική εκδήλωση τιμής και μνήμης στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στο νότιο λιμενοβραχίονα στις 11.15 π.μ.
 • Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών, θα πραγματοποιήσουν σήμερα, ανήμερα της συμπλήρωσης των 79 της χρόνων, η ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ και το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ στο νομό, στις 7 μ.μ., στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στον Πύργο. 
 • Η ΚΟ Μαρκοπούλου του ΚΚΕ και το Παράρτημα Κορωπίου – Μαρκοπούλου της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ στις 11:30 π.μ., στο Μαρκόπουλο (πλ. Εθν. Αντίστασης) τιμούν τη μέρα της μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, τιμούν τα θύματα του φασισμού σ’ όλο τον κόσμο, τιμούν τον αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ενάντια στους κατακτητές της χώρας, τιμούν ιδιαίτερα τον αγώνα του Σοβιετικού λαού και του Κόκκινου Στρατού που τσάκισε το ναζιστικό τέρας.
 • Στις 9.30 π.μ., η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ και το Παράρτημα Χανίων της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ θα πραγματοποιήσουν κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των 33 Σοβιετικών Στρατιωτών που έπεσαν στην Κρήτη την περίοδο 1941 – 1945, στον Άγιο Λουκά.
 • Στις 10 π.μ., στο Ηράκλειο της Κρήτης οι Οργανώσεις ΚΚΕ – ΚΝΕ και το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ θα καταθέσουν στεφάνια στο μνημείο στη στοά Μακάσι. 
 • Η ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ και το παράρτημα Κεφαλονιάς της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, τιμώντας την 9η Μάη, ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, θα καταθέσουν στεφάνια στο κενοτάφιο των εκτελεσμένων στο νεκροταφείο του Δραπάνου, στις 6.30 μ.μ.
 • Η ΤΕ Λακωνίας του ΚΚΕ, το Τομεακό Συμβούλιο Λακωνίας της ΚΝΕ και το Παράρτημα Λακωνίας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση στις 7.30 μ.μ στο πάρκο του ΟΤΕ.
 • Η Τομεακή Οργάνωση Λευκάδας του ΚΚΕ, τιμώντας την 9η Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, θα πραγματοποιήσει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ στην Εγκλουβή, στις 19:00.

Σάββατο 11 Μάη

 • Στις 7 μ.μ. οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Ν. Φιλαδέλφεια και η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ καλούν στην πλατεία Πατριάρχου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θα μιλήσει η Τούλα Μητσέα, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ.
 • Στις 8.30 μ.μ. η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ και το παράρτημα Διδυμοτείχου – Ορεστιάδας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση στο Ελληνοχώρι (στην ταβέρνα του ΚΟΥΚΟΥ). Θα μιλήσει ο Διονύσης Κλάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης και θα χαιρετήσει ο Σταμάτης Γκατζίδης, πρόεδρος του Παραρτήματος Διδυμοτείχου -Ορεστιάδας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ. 

Κυριακή 12 Μάη

 • Στις 10.30 π.μ., το Παράρτημα Περιστερίου της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ διοργανώνει εκδήλωση στο αμφιθέατρο του δημαρχείου. Θα μιλήσει η Τούλα Μητσέα, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, θα χαιρετήσει ο Αποστόλης Φράγκος, μέλος της ΤΕ της ΤΟ Περιστερίου/ΝΔ Συνοικιών του ΚΚΕ ενώ θα ακολουθήσει προβολή ταινίας-ντοκυμαντέρ.

Δευτέρα 13 Μάη

 • Στις 7.30 μ.μ. οι ΚΟ Καλλιθέας του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ καλούν στην πλατεία Δαβάκη. Θα μιλήσουν ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, υποψήφιος ευρωβουλευτής και η Ρούλα Ελευθεριάδου, στέλεχος του ΚΚΕ, πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθήνας και μέλος του ΓΣ της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ.
 • Στις 7.30 μ.μ. η ΚΟ Ασπρων Χωμάτων – Ρέντη του ΚΚΕ καλεί στην πλατεία Παλαιού Βυρσοδεψείου. Θα μιλήσει η Κλειώ Χριστοπούλου, υποψήφια ευρωβουλευτής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...