Ένοπλες Δυνάμεις: Ετοιμάζουν βαλίτσες και για την Μοζαμβίκη;

Η «Εκπαιδευτική Αποστολή» της ΕΕ (EUTM MOZ) στη Μοζαμβίκη
Η «Εκπαιδευτική Αποστολή» της ΕΕ (EUTM MOZ) στη Μοζαμβίκη

Η Μοζαμβίκη μπήκε στο στόχαστρο της ΕΕ. Η πρώην αποικία των Πορτογάλων, φαίνεται πως έχει κλειδώσει, ως ο επόμενος στόχος της ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για αποστολή στρατιωτικής δύναμης με σκοπό την αντιμετώπιση…”ακραίων ισλαμιστών”.

Το Σαχε΄λ δεν είναι η μόνη περιοχή που έχει να “προσφέρει” στο κεφάλαιο η αφρικανική ήπειρος.

Αυτός είναι και ο λόγος που στις 12 Ιούλη 2021, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε τη συγκρότηση μιας «Εκπαιδευτικής Αποστολής» της ΕΕ (EUTM MOZ), με στόχο να αναπτυχθεί στη βόρεια επαρχία Cabo Delgado, όπου, σύμφωνα με τα επιτελεία τους, δρουν «ακραίοι ισλαμιστές». Η EUTM MOZ συνιστά στην πραγματικότητα μια ιμπεριαλιστική αποστολή, με 1.100 στρατιώτες, κατά βάση από την Πορτογαλία. Ενώ πρώτος διοικητής της δύναμης είναι Πορτογάλος, μάλλον για να την τιμήσει η ΕΕ τους “δεσμούς” με τους πρώην αποικιοκράτες. Το υπόλοιπο δυναμικό θα καλυφθεί από χώρες όπως η Αυστρία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Ρουμανία και η Φινλανδία.

Για την Μοζαμβίκη όμως ετοιμάζονται και οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, αφού φαίνεται ότι η χώρα μας πρόκειται να στείλει ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων, με την ελληνική κυβέρνηση να δηλώνει «παρούσα» από την πρώτη στιγμή σ’ αυτήν τη νέα ευρωπαϊκή ιμπεριαλιστική αποστολή!

Το ερώτημα προς το υπουργείο Αμυνας και την κυβέρνηση είναι το εξής: Αληθεύει ότι η αναχώρηση αυτής της ομάδας είναι θέμα χρόνου, προκειμένου οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις να υπερασπιστούν την άμυνα της χώρας μας …6.309,2 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορά της;

Δείτε ακόμα...