Εορτασμός Πολυτεχνείου: Όργιο αυταρχισμού απ’ την κυβέρνηση

ΜΑΤ - Πολυτεχνείο
Από την προσαγωγή ατόμων που βρίσκονταν εντός του Πολυτεχνείου από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις / Πηγή: Eurokinissi

Σε εισβολή στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, καθώς και την Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου προχώρησαν την Παρασκευή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενες από ΥΑΤ/ ΥΜΕΤ και ΟΠΚΕ. Αποτέλεσμα της επιχείρησης η προσαγωγή περίπου 40 ατόμων στο χώρο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων και 24 ατόμων στην Πολυτεχνειούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσαχθέντες μεταμέρθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί, στο κέντρο της Αθήνας είχαν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας -επιστρατεύοντας ακόμα και την «αύρα»- ενώ ένστολοι της ΟΠΚΕ πραγματοποιούσαν ελέγχους σε περαστικούς.

Την αντιδημοκρατική και αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την πορεία του Πολυτεχνείου ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος δήλωσε πως «απαγορεύεται φέτος η πορεία, η Αστυνομία θα εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα παντού» και επανέλαβε ότι «δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο. Όπως δεν έγινε παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, για την 25η Μαρτίου».

Αποτελεί πραγματική ντροπή και αίσχος σε όσους για μια ακόμη φορά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πανδημία για να επιβάλλουν “σιωπητήριο” και σε όσους προσπαθούν να “μετατρέψουν” την -αναγκαία για τη ζωή και την υγεία- μάσκα σε “φίμωτρο””.

Δείτε ακόμα...