Επιστολή από πεζοναύτη: Έξω οι Αμερικανοί από το Στεφανοβίκειο

Ορκωμοσία Νεοσυλλέκτων Στρατιωτών-Βόλος

Πεζοναύτης από το 521ο Τάγμα Πεζοναυτών γράφει στο alt.gr:

Ολοι οι νέοι στρατευμένοι σήμερα έχουμε κοινές αγωνίες και προβλήματα που μας ακολουθούν και εντός των στρατοπέδων. Αλλοι άφησαν στη μέση τη δουλειά τους βαραίνοντας την οικογένειά τους με τα απαραίτητα έξοδα για τη στρατιωτική θητεία, άλλοι ταυτόχρονα προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στη συνέχεια των σπουδών τους ή αναμένουν το πέρας της θητείας για να βρουν μια δουλειά, να ανασάνουν οικονομικά οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, να πατήσουν στα πόδια τους και να φτιάξουν τη ζωή τους.

Ταυτόχρονα όμως ανησυχούμε από τις εξελίξεις στην περιοχή μας και την εμπλοκή της χώρας μας όλο και πιο βαθιά στα παζάρια για τη διαχείριση των δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων, Ενέργειας, νέων κοιτασμάτων. Τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση, με την πολιτική τους, με τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ που κι οι δύο υπέγραψαν, με τις στρατιωτικές συμφωνίες με το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ, με την αδιάκοπη συμμετοχή τους στις πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ σε βάρος των λαών, μεγαλώνουν τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τα στρατευμένα παιδιά του.

Το νέο επεισόδιο σε αυτό το έργο είναι η κούρσα των εξοπλισμών δισεκατομμυρίων ευρώ στην οποία έχει επιδοθεί η κυβέρνηση και οι οποίοι γίνονται με ΝΑΤΟικά κριτήρια και εξυπηρετούν πρώτα απ’ όλα τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Μπορεί κάποιος να πει στο λαό του Βόλου, των Χανίων, της Αλεξανδρούπολης και άλλων περιοχών που φιλοξενούν βάσεις και στρατεύματα των ΗΠΑ ότι είναι ασφαλείς; Σίγουρα όχι. Αυτές οι βάσεις και τα στρατεύματα εξαπολύουν επιθέσεις σε βάρος των λαών και ταυτόχρονα βρίσκονται στο στόχαστρο της Ρωσίας, της Κίνας και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων αντίπαλων των ΗΠΑ.

Είναι φανερό πως τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια όσο και η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, αποφασίζουν με κριτήριο την ενίσχυση των ελληνικών μεγάλων εταιρειών στην περιοχή, το ρόλο που καλείται να παίξει η χώρα μας ως γεωπολιτικός «μεντεσές» στην ευρύτερη περιοχή.

Οι φαντάροι, τα στρατευμένα παιδιά του ελληνικού λαού δεν θέλουμε να υπηρετούμε πλάι πλάι με στρατεύματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχουν διαπράξει εγκλήματα σε βάρος των λαών. Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι και οι Αμερικανοί με τα ελικόπτερά τους που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μάς έχουν φέρει εδώ στον Βόλο. Υπηρετούμε τη θητεία μας για να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των οικογενειών μας, του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό ενώνουμε τη φωνή μας με τον βολιώτικο λαό που βροντοφωνάζει ότι πρέπει να ξεκουμπιστούν οι φονιάδες από τον τόπο μας.

Φρίξος ΜΠΡΟΥΖΓΟΣ

521ο Τάγμα Πεζοναυτών

Δείτε ακόμα...