Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Να δικαστούν και να τιμωρηθούν οι ΝΑΤΟικοί που τρομοκράτησαν ένα 14χρονο κορίτσι

Στρατιωτικοί του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ σε παλιότερη άσκηση στην Ελλάδα
Φώτο Αρχείου / Στρατιωτικοί του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ σε παλιότερη άσκηση στην Ελλάδα

Παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια των Χανίων απαιτώντας να δικαστούν και να τιμωρηθούν οι ΝΑΤΟικοί που εισέβαλαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου και τρομοκράτησαν ένα 14χρονο κορίτσι, πραγματοποίησαν η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, μαζί με εργατικά σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους της πόλης.

«Έξω οι ΝΑΤΟικοι φονιάδες από τα Χανιά» και «να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας» βροντοφώναξαν οι συγκεντρωμένοι.

Μετά την συγκέντρωση στα Δικαστήρια, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πόλης με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα όπως : «Θέλουμε την Σούδα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» .Όπως σημειώνουν σε σχετικές ανακοινώσεις: «Έχουν ευθύνη τόσο αυτοί , όσο και οι προηγούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ που με τον στρατηγικό διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, την ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις Βάσεις μετατρέπουν την χώρα σε τσιφλίκι του 6ου στόλου».

ΑμερικανοΝΑΤΟικοί ναύτες εκτός ορίου συνεχίζουν τα αίσχη τους στην Κρήτη

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή το βράδυ ΑμερικανοΝΑΤΟικοί, μέλη του πληρώματος του αεροπλανοφόρου Τρούμαν, εισέβαλαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στα Χανιά, όπου διέμενε 14χρονη μαθήτρια με την οικογένειά της.

Η αποτρόπαια πράξη έγινε σε ξενοδοχείο στην παλιά πόλη των Χανίων. Οι ΝΑΤΟικοί, εισέβαλαν στο ξενοδοχείο αρχικά, και μετέπειτα στο δωμάτιο, που ήταν εκείνη την ώρα μόνο του το μικρό κορίτσι, το οποίο, όπως είναι φυσικό, φοβήθηκε και κλειδώθηκε στο μπάνιο τους φώναζε να απομακρυνθούν. Οι ΝΑΤΟικοί ισχυρίζονταν ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και … μπέρδεψαν τα δωμάτια και το ξενοδοχείο.

Προκαλεί πολλά ερωτηματικά ότι οι ΝΑΤΟϊκοί δεν παραπέμφθηκαν σε δίκη παρότι συνελήφθησαν με την διαδικασία του αυτοφώρου και κρατήθηκαν όλη την νύχτα. Αντίθετα αφέθηκαν ελεύθεροι, για να θαφτεί το περιστατικό. Το παραπάνω γεγονός επιβεβαιώνει την προστασία που παρέχει η κυβέρνηση στους ΝΑΤΟϊκούς φονιάδες.

Η Επιτροπή Ειρήνης, εργατικά σωματεία των, φοιτητικοί σύλλογοι των Χανίων καταγγέλλουν την κυβέρνηση που στοχεύει στην αποσιώπηση τέτοιων περιστατικών ως μη γενόμενα! Καλούν να αναλογιστεί ο ίδιος ο Χανιώτικος λαός, οι εργαζόμενοι και νεολαία:

  1. Πόσο τυχαίο είναι ένα γεγονός όταν κάποιοι μπαίνουν σε ένα ξενοδοχείο που ούτε διαμένουν, σπάνε την εξώθυρα του ξενοδοχείου, και στην συνέχεια σπάνε την πόρτα του δωματίου.
  2. Την ίδια στιγμή ενώ η 14χρονη ωρυόταν να φύγουν από το δωμάτιο, αυτοί με περίσσιο θράσος ξάπλωσαν στο κρεβάτι ανενόχλητοι έχοντας πλήρως συνείδηση εκείνη την στιγμή. Άρα μόνο για τυχαίο γεγονός δεν πρόκειται όλο το περιστατικό, προστίθεται σε δεκάδες περιστατικά που έχουν ζήσει τα Χανιά με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων.

ΚΚΕ: Διάβημα διαμαρτυρίας για το περιστατικό τρομοκράτησης 14χρονης από ΝΑΤΟικούς

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης προχώρησε χθες σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα και Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκο, σχετικά με το αδιανόητο περιστατικό τρομοκράτησης 14χρονης από ΝΑΤΟικούς στα Χανιά, αλλά και την αντιμετώπισή τους από τις αρχές.

Συγκεκριμένα, όπως έχει καταγγελθεί, το βράδυ της Κυριακής μέλη του πληρώματος του αεροπλανοφόρου «Τρούμαν» εισέβαλαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στα Χανιά, όπου διέμενε 14χρονη μαθήτρια, με τους ΝΑΤΟικούς να ισχυρίζονται ότι βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ και μπέρδεψαν τα δωμάτια και το ξενοδοχείο. Τα μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, κρατήθηκαν όλη τη νύχτα και αφέθηκαν ελεύθερα το επόμενο πρωί. Για το γεγονός πραγματοποιήθηκε, μάλιστα, παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία στα Χανιά από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, εργατικά σωματεία, Φοιτητικούς Συλλόγους της πόλης και τους γονείς της μαθήτριας.

Ο Θανάσης Παφίλης εξέφρασε στους υπουργούς την έντονη διαμαρτυρία του ΚΚΕ, τόσο για το συγκεκριμένο απαράδεκτο περιστατικό, που προστίθεται σε σειρά επεισοδίων τραμπούκικης συμπεριφοράς ΝΑΤΟικών στην περιοχή, όσο και για τη στάση των αρχών και την ευνοϊκή αντιμετώπιση των δραστών.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...