ΕΠΛΣ Χίου–Σάμου: Ζητά στελέχωση μετά και την παραλαβή πλωτού περιπολικού σκάφους

Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου
Φώτο Αρχείου / Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου / Πηγή: hcg

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσής της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Χίου-Σάμου επανέρχεται ζητώντας ενίσχυση με προσωπικό των υπηρεσιών των νησιών που είναι στην ευθύνη της.

Αφορμή αποτέλεσε, πέρα από τις ήδη υπάρχουσες ελλείψεις με το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου να είναι μειωμένο κατά 30%, η παραλαβή πλωτού περιπολικού σκάφους που απαιτεί επάνδρωση με 10 άτομα όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Ολόκληρη η Επιστολή της Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Χίου-Σάμου:

Χίος, 13 Αυγούστου 2020

Α.Π. : 11/2020

Προς: α) Κο Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

β) Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

γ) Α΄ Υπαρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

δ) Β΄ Υπαρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

ε) 9η Π.Ε.Δ.Ι.Λ.Σ.

στ) Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

ΘΕΜΑ: «Μετά την υπέρβαση…… ήρθε η πληρωμή! και η κοροϊδία συνεχίζεται…..»

Κύριοι,

Το μελάνι από την τελευταία μας επιστολή δεν στέγνωσε ακόμα και ήρθε και δεύτερο χτύπημα. Δόθηκε εντολή χθες στο Λιμεναρχείο Χίου να παραλάβει Πλωτό περιπολικό σκάφος το οποίο μέχρι σήμερα βρισκόταν εκεί με απόσπαση. Αποτέλεσμα; Πρέπει να βρεθούν άμεσα 10 άτομα για να το επανδρώσουν. Και ρωτάμε…. που θα βρεθούν τα άτομα; Ποιοι καπετάνιοι; Ποιοι μηχανικοί; Ποιο πλήρωμα, όταν το λιμεναρχείο είναι ήδη υποστελεχωμένο; Ποια λογική και ποια πρόνοια υπάρχει για τους συναδέλφους όταν ουσιαστικά με τη συγκεκριμένη εντολή εν μέσω συμβουλίου μεταθέσεων μειώνουν το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου κατά 30%; Πότε και που έχει συμβεί ξανά αυτό; Ιδίως σε Υπηρεσία που βρίσκεται χρόνια τώρα στο μάτι του κυκλώνα. Μήπως να ελπίζουμε ότι θα λάβετε υπόψη τη νέα οργανική σύνθεση που δημιουργείται με τη νέα σας αυτή ενέργεια, και θα επανδρώσετε το σκάφος που διατίθεται με νέο μόνιμο προσωπικό που θα μετατεθεί, ή θα λειτουργούμε με συναδέλφους που έρχονται εδώ περιστασιακά; Πως θα δουλέψει ο κόσμος; Με συναδέλφους που κάθε μήνα πρέπει να εκπαιδεύονται εκ νέου, προκειμένου να λειτουργήσει η Υπηρεσία; Και θα λειτουργήσει; Αυτό είναι το δώρο για τις μηδενικές αφίξεις στο νησί της Χίου εδώ και πέντε ολόκληρους μήνες; Αυτή είναι η έμπρακτη στήριξή σας όταν γνωρίζετε τον «πόλεμο» που γίνεται στα θαλάσσια σύνορα για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα; Ζητάτε πολλά αλλά δυστυχώς από λίγους. Και πλέον από βαθμοφόρους που έχοντας προτάξει εδώ και καιρό το καθήκον και την υπέρβαση κάθε ορίου για να επιτευχθεί το υπαρκτό αποτέλεσμα για το νησί και το Λιμενικό Σώμα ευρύτερα, βιώνουν την απόλυτη απογοήτευση…..

Οι πλάτες των λιγοστών πλέον συναδέλφων δεν αντέχουν πια!

                                                                                   Για το Δ.Σ.

                                              Ο Πρόεδρος                                      Η Γεν. Γραμματέας

                                        ΤΣΑΛΙΚΗΣ Ιωάννης                              ΑΪΒΑΛΙΩΤΟΥ Ευγενία

Δείτε ακόμα...