Εργατική Πρωτομαγιά: Μεγάλη συναυλία με τη Μαρία Φαραντούρη

Συναυλία Φαραντούρη Πρωτομαγιά

Μεγάλη συναυλία διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά την Παρασκευή 29 Απρίλη, στις 8 μ.μ. στο «Christmas Theater» (λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι).

Η είσοδος θα γίνεται αυστηρά με προσκλήσεις που διατίθενται από τις Οργανώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ.

Τραγουδά η Μαρία Φαραντούρη. Συμμετέχουν ακόμη η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Βασίλης Γισδάκης και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Η ενορχήστρωση και διεύθυνση της ορχήστρας είναι του Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

Με αφορμή τη συναυλία μίλησαν στον «Ριζοσπάστη» συμμετέχοντες ερμηνευτές:

Ρίτα Αντωνοπούλου: Να πάρουμε δύναμη να προχωρήσουμε μπροστά

Ρίτα Αντωνοπούλου
Φώτο Αρχείου / Η Ρίτα Αντωνοπούλου

Η υπέροχη πρωτοβουλία του ΚΚΕ να τιμήσει την Εργατική Πρωτομαγιά με μια συναυλία αφιερωμένη στην μοναδική Μαρία Φαραντούρη, με βρίσκει πάνω στην επανεκκίνησή μου μετά από έναν χειμώνα αποχής από τα πράγματα λόγω των συνθηκών που γνωρίζουμε όλοι.

Είναι περιττό να αναφέρω το δέος και την τιμή που νιώθω όταν βρίσκομαι δίπλα σε αυτήν τη γυναίκα, που η φωνή της έχει εκφράσει όλες τις αγωνίες, τους φόβους, μα και τη δύναμη και το σθένος των ανθρώπων αυτού του τόπου.

Μέσα σε ιστορικές συγκυρίες σαν αυτή που ζούμε, είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να βρισκόμαστε και να συνδεόμαστε σε τέτοιες εμβληματικές διοργανώσεις, όπου τα τραγούδια που μιλάνε στην ψυχή αυτού του τόπου μπορούν να λάμψουν και να μας ενώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σας καλούμε λοιπόν όλους στις 29 Απρίλη στο «Christmas Theater» να τιμήσουμε τη χώρα μας, το παρελθόν μας, την Ιστορία μας, να πάρουμε δύναμη να προχωρήσουμε μπροστά με ενότητα και παράλληλα να τιμήσουμε μια από τις μεγαλύτερες φωνές αυτής της χώρας.

Κώστας Τριανταφυλλίδης: Με τραγούδια αγαπημένα

Κώστας Τριανταφυλλίδης
Φώτο Αρχείου / Κώστας Τριανταφυλλίδης

Φέτος γιορτάζουμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τη μέρα των αγώνων των εργατών, με μια σημαντική συναυλία που οργανώνει το ΚΚΕ. Επίκαιρο, με συνέπεια στους αγώνες της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ πρωτοπορεί και στο κομμάτι της Τέχνης, κάτι που αποδεικνύει συνεχώς.

Με την Μαρία Φαραντούρη συναντηθήκαμε πρώτη φορά στη σκηνή του τελευταίου Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε μια βαθιά συγκινητική παράσταση αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη. Αυτήν τη φορά στη σκηνή του «Christmas Theater» η Μαρία Φαραντούρη επιλέγει τραγούδια από την προσωπική της, κατά βάση, διαδρομή, τραγούδια που έχουμε αγαπήσει και σιγοτραγουδήσει όλοι μας. Τραγούδια που μας έχουν συντροφεύσει σε αγώνες, αλλά και σε πιο προσωπικές μας στιγμές. Μας εμπιστεύεται ένα κομμάτι από αυτήν. Είναι τεράστια η τιμή και την ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Βασίλης Γισδάκης: Το τραγούδι είναι αναπόσπαστο κομμάτι των αγώνων

Βασίλης Γισδάκης
Φώτο Αρχείου / Βασίλης Γισδάκης

Η Εργατική Πρωτομαγιά, η Παγκόσμια Μέρα των Εργατών, είναι μια μέρα – ορόσημο για τους αγώνες διεκδίκησης των δικαιωμάτων των εργατών, μια απ’ τις κορυφαίες στιγμές της πάλης των τάξεων στη νεότερη ιστορία.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι ήταν μια εξέγερση που πληρώθηκε με αίμα και ότι σήμερα στον σχεδιασμό της παγκοσμιοποίησης και στον βωμό του κέρδους των λίγων, αυτά τα δικαιώματα χάνονται ένα ένα… Είναι επιτακτικό λοιπόν να μη σταματήσουμε τους αγώνες, να μη χάσουμε τις ιδέες μας! Οφείλουμε να τιμάμε και να σεβόμαστε με τη ζωή και τη στάση μας όλους όσοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα εργασιακά δικαιώματά μας!

Στην Ελλάδα το τραγούδι είναι αναπόσπαστο κομμάτι των αγώνων… Δίπλα στην Μαρία Φαραντούρη σε συναυλίες του Μάνου Χατζιδάκι, υπό τη διεύθυνσή του, είχα την τιμή και την τύχη να κάνω τα πρώτα μου βήματα στο τραγούδι. Την θεωρώ ιέρεια του ελληνικού ποιητικού και πολιτικού τραγουδιού. Είναι μεγάλη δασκάλα για εμένα και αποτελεί κομμάτι της ιστορίας μας. Ο τρόπος που έχει ερμηνεύσει όλα αυτά τα εμβληματικά έργα αποπνέει έναν αέρα ελευθερίας, αλήθειας και δικαιοσύνης, φωτίζοντας έτσι το μυαλό και το συναίσθημα των ανθρώπων που επιζητούν τέτοιες αξίες!

Δείτε ακόμα...