Ερντογάν: ‘Δολοφονική’ η συμπεριφορά της Ελλάδας στους πρόσφυγες, καλώντας την να ανοίξει τα σύνορά της

Ερντογάν
Φώτο αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Το προσφυγικό έθιξε ξανά στο ταξίδι της επιστροφής του από τις Βρυξέλλες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

«Η Ελλάδα δεν γνωρίζει το διεθνές δίκαιο. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να εξετάσει την οικουμενική διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρέπει να γνωρίζουν και να αποδέχονται ότι η μεταχείρισή τους στα σύνορα είναι δολοφονική. Θα αποκαλύψουμε ξανά φέτος στον ΟΗΕ τις εικόνες των προσφύγων που τους γδύνουν» δήλωσε ο Ερντογάν.

Ανέφερε ξανά επίσης, ότι οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας, που προσπαθούν να εμποδίσουν τους μετανάστες να περάσουν τα σύνορα, πρόσφατα έχουν σκοτώσει τέσσερα ή πέντε άτομα.

Ο τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει προς το παρόν τα σύνορά της για τους  πρόσφυγες και τους μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη και κάλεσε την Ελλάδα να ανοίξει τα δικά της σύνορα.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, που είχε χτες στις Βρυξέλλες, επέκρινε την Ελλάδα που κατέστησε την Τουρκία υπεύθυνη για την πρόσφατη μεταναστευτική κρίση. «Είναι παράλογο και απερίσκεπτο για έναν σύμμαχο και μια γειτονική χώρα να κατηγορεί την Τουρκία», και ‘δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να χρησιμοποιήσει την ΕΕ για να αποσπάσει κέρδη που δεν δικαιούται’, δήλωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο ΝΑΤΟ.

Δείτε ακόμα...