Ερώτηση για την επικίνδυνη κατάσταση στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στην οποία επισημαίνει πως είναι επικίνδυνη η κατάσταση στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα, κατέθεσε η ΚΟ του ΚΚΕ στη Βουλή.

Θυμίζουμε ότι ο Υπουργός Άμυνας, απάντησε στις 15 Νοέμβρη, σε άλλη ερώτηση του ΚΚΕ ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις αν και παλιές είναι άριστες.

Το κείμενο της Ερώτησης που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης έχει ως εξής: 

Αναλυτικά 

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει καταθέσει τις Ερωτήσεις με αριθμό πρωτοκόλλου 7/04-10-2021 και 659/2510-2021 σχετικά με σοβαρά κτιριακά προβλήματα, που αρκετές φορές έχουν αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζουν, οι νεοσύλλεκτοι στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα.

Στις Ερωτήσεις του ΚΚΕ η κυβέρνηση διαβεβαίωνε στις απαντήσεις της με κατηγορηματικό τρόπο, ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι “σε άριστη κατάσταση”, ενώ αναφέρθηκε και σε κονδύλι ύψους 112.500 ευρώ για αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, δημοσιεύματα αναφέρουν την πτώση σοβάδων εντός θαλάμου που στρατωνίζονται νεοσύλλεκτοι, εγκυμονώντας κινδύνους για τους στρατευμένους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,

  1. Θα υπάρξει έλεγχος των κτηριακών εγκαταστάσεων από εξειδικευμένο συνεργείο, ώστε να είναι ασφαλή για τους στρατιώτες;
  2. Τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεσα αποκατάσταση των ζημιών;».

Δείτε ακόμα...