Εξορμήσεις της ΚΝΕ στις ορκωμοσίες νεοσυλλέκτων της ΣΤ’ ΕΣΣΟ

Εξόρμηση της ΚΝΕ έξω απ' το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα
(Φωτό αρχείου) – Εξόρμηση της ΚΝΕ έξω απ’ το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα

Εξορμήσεις έξω από τα στρατόπεδα, στις ορκωμοσίες νεοσυλλέκτων της ΣΤ’ ΕΣΣΟ στον Στρατό Ξηράς, πραγματοποίησε το διήμερο 2-3 Δεκέμβρη η ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα.

Η τελευταία ΕΣΣΟ του Νοέμβρη ορκίστηκε σε δύο διαδοχικές μέρες και κατά κύματα για να αποφευχθεί η μετάδοση του κορονοϊού. Ωστόσο, μαρτυρίες φαντάρων στο alt.gr κάνουν λόγο για τήρηση των μέτρων a la cart, αφού σε πολλές περιπτώσεις μπορεί τα μέτρα να τηρούνται κατά την διαδικασία της ορκωμοσίας, αυτό όμως δεν συμβαίνει στη συνέχεια.

Οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρέθηκαν για ακόμη μία φορά στις ορκωμοσίες των φαντάρων, ευχόμενοι να έχουν μία καλή και αγωνιστική θητεία.

Στους νέους, μοιράστηκε η ανακοίνωση του Κόμματος και της ΚΝΕ που φέρει τον τίτλο: “Καλή θητεία με το κεφάλι ψηλά, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι δίπλα σας“.

Στην ανακοίνωση τονίζονται μεταξύ άλλων:

“Μέσα στα στρατόπεδα όπως και έξω από αυτά, συναντάτε μεγάλα προβλήματα και δυσκολίες! Όμως έχετε και δικαιώματα! Παλέψτε γι’ αυτά!

Σκεφτείτε! Την ίδια ώρα που ο μισθός σας δε φτάνει ούτε για ένα μπουκάλι νερό τη μέρα, με ευθύνη όλων όσων κυβέρνησαν ως τώρα, που η ακρίβεια “τσακίζει κόκαλα”,

το κράτος:

  • δίνει για το 2022, 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ για εξοπλιστικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • φιλοξενεί τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση που διεκπεραιώθηκε ποτέ μέσω της Ελλάδας, την “Atlantic Resolve 2022”, με χιλιάδες προσωπικό και στρατιωτικά μέσα των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, που αναπτύσσονται από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προς την Ανατολική Ευρώπη, στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.
  • υπογράφει Συμφωνίες με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και το Ισραήλ, που μόνο αμυντικές δεν είναι, μπλέκουν τον λαό μας σε μεγάλους κινδύνους και εξυπηρετούν τα επεκτατικά επενδυτικά σχέδια των μονοπωλίων. Γι’ αυτό το λόγο μετατρέπουν τα στρατόπεδα και συνολικά τη χώρα μας σε ορμητήριο πολέμων απέναντι σε άλλους λαούς της περιοχής και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων.
  • στέλνει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, πολεμικό υλικό στο εξωτερικό (Σαουδική Αραβία, Σαχέλ κ.α.), σε ιμπεριαλιστικές αποστολές και στρατιωτικές επιχειρήσεις, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
  • προχωρά σε Συμφωνίες που εγκλωβίζουν μέσα στην Ελλάδα χιλιάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους που βρέθηκαν στη χώρα μας κυνηγημένοι από τους πολέμους και τις επεμβάσεις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Οι νέοι στρατευμένοι έχετε δικαιώματα και δύναμη να τα κατακτήσετε!

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...