Η αντιιμπεριαλιστική κατασκήνωση της ΚΝΕ δίνει ηχηρή απάντηση στην εμπλοκή των λαών σε άδικους πολέμους

Ναύτες
Φώτο Αρχείου / Ναύτες σε παλιότερη τελετή στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών / Πηγή: Eurokinissi

Το τελευταίο διάστημα οι λαοί και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου γίνονται μάρτυρες της όξυνσης των ανταγωνισμών των αστικών τάξεων της Ελλάδας και της Τουρκίας, με τις συζητήσεις για κίνδυνο θερμού επεισοδίου ή και γενικευμένου πολέμου να δίνουν και να παίρνουν. Ταυτόχρονα, η Ελληνική κυβέρνηση εμπλέκει την χώρα μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία για λογαριασμό του ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας θέτοντας την στο στόχαστρο του ρωσικού ιμπεριαλισμού.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν καμία δουλειά σε αποστολές εκτός συνόρων! Ως ναύτης που υπηρετώ τη θητεία μου, εκφράζω την αντίθεση μου στην εμπλοκή της χώρας μου στον πόλεμο και στην αποστολή εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού στην Ουκρανία. Η αποστολή του εξοπλισμού που χρυσοπληρώθηκε από τον ελληνικό λαό , αποδυναμώνει την άμυνα της χώρας στα νησιά του Αιγαίου και μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει για τον απλό λαό και τα παιδιά του που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις.

Οι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας που έζησαν ειρηνικά και αδελφωμένοι για 70 χρόνια κάτω απ’ την σημαία της ΕΣΣΔ δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και τίποτα να κερδίσουν σήμερα από έναν πόλεμο για τα συμφέροντα των καπιταλιστών των χωρών τους. Αντίστοιχα στην χώρα μας, ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα να χωρίσει με τον τούρκικο που υφίσταται την ίδια εκμετάλλευση.

Για όλα τα παραπάνω χαιρετίζω την 31η αντιιμπεριαλιστική κατασκήνωση της ΚΝΕ στις Νηές Μαγνησίας, που με τη συμμετοχή χιλιάδων νέων από όλη την Ελλάδα και αντιπροσωπειών άλλων 8 κομμουνιστών κομμάτων και οργανώσεων δίνει ηχηρή απάντηση ενάντια στα σχέδιά για βαθύτερη εμπλοκή των λαών σε άδικους πολέμους! Να μην σταλεί κανένας Έλληνας φαντάρος και στρατιωτικός εκτός συνόρων! Καμία αποστολή αμυντικού εξοπλισμού έξω από τη χώρα για τα σχέδια του ΝΑΤΟ!

Ναύτης Βράτζιας Αθανάσιος

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...