Η Μαρία Φαραντούρη παρουσιάζει τα «Νέγρικα» σήμερα στις 8.30 μ.μ.

Συνεχίζεται στο θέατρο «Ολύμπια» ο αφιερωματικός κύκλος συναυλιών για τον Μάνο Λοΐζο. Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τον θάνατό του, παρουσιάζει σχεδόν το σύνολο του έργου του με τη συμμετοχή των πρώτων ερμηνευτών που βρίσκονται ακόμα σε δημιουργική πορεία, αλλά και νεότερων σημαντικών ερμηνευτών που έχουν συμπορευτεί μέσα στα χρόνια με τα τραγούδια του.

Στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή 22 Μάη, η Μαρία Φαραντούρη ανοίγει ένα από τα σπάνια κεφάλαια της καριέρας της και μας παρουσιάζει για πρώτη φορά στην ολότητά του έναν δίσκο – σταθμό της ελληνικής δισκογραφίας τόσο για το θέμα του όσο και για τον ήχο του «Τα Νέγρικα» (1975) σε στίχους Γιάννη Νεγρεπόντη. Μαζί της ο Μίλτος Πασχαλίδης, επηρεασμένος πάντα από το έργο του Μάνου Λοΐζου, και ο Απόστολος Ρίζος, που και εκείνος έχει αναπτύξει μια προσωπική σχέση με το ρεπερτόριο του συνθέτη. Μας παρουσιάζουν το «Καλημέρα Ηλιε» (1973) σε στίχους Δημήτρη Χριστοδούλου και Μάνου Λοΐζου. Στη συναυλία θα παρουσιαστούν, επίσης, στιγμές από τον δίσκο «Γράμματα στην Αγαπημένη» (1983) σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ.

Η τέταρτη και τελευταία συναυλία του αφιερωματικού κύκλου είναι την Τετάρτη 26 Μάη, με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, που θα παρουσιάσει «Τα τραγούδια της Χαρούλας» (1979) σε στίχους Μανώλη Ρασούλη. Μαζί της ο Γιάννης Διονυσίου και ο Γιάννης Παπαγεωργίου. Μας γυρνάνε στην αρχή της πορείας του Μάνου Λοΐζου και ίσως στον πιο λαϊκό ηχητικά δίσκο του, τον «Σταθμό» (1968), σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μάνου Λοΐζου.

Ωρα έναρξης συναυλιών: 20.30. Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr

Δείτε ακόμα...