ΗΠΑ: Ετοιμάζουν νέα μέτρα εναντίον της Μιανμάρ

Φώτο αρχείου, Από τις διαδηλώσεις στη Μιανμάρ, Πηγή: Twitter

Νέα μέτρα εναντίον της Μιανμάρ προετοιμάζουν οι ΗΠΑ, όπως δήλωσε την Κυριακή (28/02) ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, σε σχέση με τη βία που αναφέρεται κατά τις πρόσφατες διαδηλώσεις

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση ο Σάλιβαν επισημαίνει:

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με συμμάχους και εταίρους στην περιοχή του Ινδικού και του Ειρηνικού και σε όλο τον κόσμο για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι σχετικά με τη βία και να ενισχύσουμε την υποστήριξή μας προς τον λαό της Μιανμάρ. Προς τον σκοπό αυτό, ετοιμάζουμε πρόσθετες ενέργειες για την επιβολή περαιτέρω τιμημάτων σε εκείνους που είναι υπεύθυνοι για αυτό το τελευταίο ξέσπασμα βίας και το πρόσφατο πραξικόπημα».

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ολόκληρη τη Μιανμάρ, μόνο χθες, Κυριακή (28/02), κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ Αστυνομίας και διαδηλωτών, σύμφωνα με το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Τις τελευταίες μέρες συνεχίζονται καθημερινά μαζικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Μιανμάρ κατά του πραξικοπήματος στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι, την 1η Φεβρουαρίου, ο στρατός της Μιανμάρ ανέτρεψε την εξουσία στη χώρα, ανακοινώνοντας την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης για ένα έτος και δεσμεύθηκε να αναλάβει δράση κατά της φερόμενης εκλογικής απάτης της 8ης Νοεμβρίου 2020.

Πηγή: sputniknews.gr

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...