ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα αργότερα μέσα στο μήνα

Παλιότερη συνάντηση ΥΠΕΞ της QUAD (ΗΠΑ, Ινδία, Ιαπωνία, Αυστραλία)
Φώτο αρχείου: Παλιότερη συνάντηση ΥΠΕΞ της QUAD (ΗΠΑ, Ινδία, Ιαπωνία, Αυστραλία) – 06/10/2020

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συζητήσει το πυρηνικό, αλλά και το πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας και τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, στη διάρκεια μιας επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στις δύο χώρες, αργότερα μέσα στο μήνα, όπως δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους η Τζεν Ψάκι, υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου.

Η Ψάκι είπε ότι ο Μπάιντεν θα συζητήσει την απόδοση ευθυνών στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία, κατά τις συνομιλίες στη διάρκεια της ίδιας επίσκεψης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει επίσης, συνομιλίες στο Τόκιο εντός του πλαισίου του τετραμερούς διαλόγου ασφάλειας (Quad group) με τη συμμετοχή των ΗΠΑ της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας και της Ινδίας.

Θυμίζουμε οτι το συγκεκριμένο σχήμα Quad είναι στρατιωτική συνεκπαίδευση 4 χωρών (ΗΠΑ, Ινδία, Ιαπωνία, Αυστραλία) που οι ΗΠΑ θέλουν να μετατρέψουν σε «συμμαχία» του Ινδο-Ειρηνικού κατά της Κίνας. Το σχήμα μετά την ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία (24 Φλεβάρη 2022) χρησιμοποιείται ως όχημα πιέσεων προς την Ινδία για να ευθυγραμμιστεί με τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Δείτε ακόμα...