“Κανένα όφελος από τα ματωμένα δολάρια”

Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, Λιμάνι - Δωδεκάνησα
Φώτο Αρχείου / Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, Λιμάνι – Δωδεκάνησα / Πηγή: Eurokinissi

“Κανένα όφελος από τα ματωμένα δολάρια”. Αυτό διαμηνύει με σχόλιο της η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου έπειτα από τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ρόδου με τον Αμερικανό Αξιωματούχο κ. Christopher Lepor.

Αναλυτικά:

Με την ικανοποίηση την οποίαν εξέφρασε ο Δήμαρχος Ρόδου κατά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Αξιωματούχο κ. Christopher Lepor , ανταποκρινόμενος θετικά στην προσέγγιση πολεμικών πλοίων στο λιμάνι της Ρόδου,  έστειλε ένα επικίνδυνο για το Ροδιακό αλλά και γενικά τον Ελληνικό λαό μήνυμα.

Ότι, δήθεν ωφελούμαστε ως λαός από την «φιλοξενία» πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ, που επιλέγουν τις διακοπές τους από τις σφαγές και την ισοπέδωση γειτονικών χωρών, στα δικά μας λιμάνια.

Υπενθυμίζουμε στη Δημοτική Αρχή ότι:

  • Τα πλοία είναι αυτών που «ταΐζουν» επί χρόνια την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο.
  • Ανήκουν στις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που βάφτισαν τις θάλασσές μας «διαφιλονικούμενα ύδατα», ενισχύοντας την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας απέναντι στη Τουρκία.
  • Ανήκουν στις δυνάμεις εκείνες που με την εποπτεία τους και με κριτήριο τις στρατηγικές επιδιώξεις τους στην ευρύτερη περιοχή, μεθοδεύεται λύση στις Ελληνοτουρκικές διαφορές μέσα στο πλαίσιο του «γκριζαρίσματος» του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, της συνεκμετάλλευσης και της συνδιαχείρισης.

Κανένα μα κανένα όφελος από τα ματωμένα δολάρια δεν έχει ο Ροδιακός λαός. Έχει δείξει άλλωστε και στο παρελθόν ότι δεν ταυτίζεται με τους απαράδεκτους συμβιβασμούς της  ηγεσίας της χώρας μας.

Αντίθετα έχει συμφέρον να μη δείξει καμιά συναίνεση, κανένα εφησυχασμό στα βρώμικα σχέδια των ιμπεριαλιστών που πνίγουν στις θάλασσες και στο αίμα λαούς για τα κέρδη των μονοπωλίων τους.

Ρόδος 13/02/2021″

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...