ΚΕΤΘ – Αυλώνας: Το μαρτύριο συνεχίζεται και για την ΣΤ’ ΕΣΣΟ

Ορκωμοσία νεοσυλλέκτων στο ΚΕΤΘ - Αυλώνα, Στρατευμένοι, φαντάροι, Ένοπλες Δυνάμεις
Πηγή: Eurokinissi

Συνεχίζεται το μαρτύριο για όποιον κατατάσσεται νεοσύλλεκτος στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) στον Αυλώνα! Η τροφική δηλητηρίαση 40 και πλέον νεοσυλλέκτων τις 2023/ ‘Ε ΕΣΣΟ του Νοέμβρη δεν φαίνεται να ενόχλησε και πολύ το υπουργείο Άμυνας και τη Διοίκηση του Κέντρου αφού η επόμενη ΣΤ’ ΕΣΣΟ καταγγέλλει τις ίδιες άθλιες συνθήκες διαβίωσης ζητώντας να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Σε επιστολή τους στο alt.gr αναφέρουν:

“Όλα όσα ακούγαμε από την προηγούμενη σειρά για την κατάσταση στο Κέντρο στον Αυλώνα, ελπίζαμε ότι ήταν υπερβολές και η κατάσταση που θα αντιμετωπίζαμε θα ήταν καλύτερη για εμάς, τους νεοσύλλεκτους της ΣΤ’ ΕΣΣΟ, που θα περάσουμε την πρώτη περίοδο της θητείας μας εδώ. Όμως με μόνο λίγες μέρες, ή και ώρες, μέσα στο στρατόπεδο, καταλαβαίνει κανείς πως ζητήματα όπως η απαραίτητη βασική προσωπική υγιεινή, το φαγητό, το νερό αλλά και η επικοινωνία με τους δικούς μας και τις οικογένειές μας δεν απασχολούν τη Διοίκηση του Κέντρου.

Τι και αν δε πάει πολύς καιρός από τότε που 40 άτομα έπαθαν δηλητηρίαση, ή γαστρεντερίτιδα όπως τη βάφτισε η Διοίκηση του ΚΕΤΘ. Στο Κέντρο που θα φιλοξενήσει περίπου 2.500 στρατευμένους, σαπούνι για τα σκεύη και τους δίσκους στα μαγειρεία δεν υπάρχει και μετά από διαμαρτυρίες δίνεται με το σταγονόμετρο με αποτέλεσμα να μην φτάνει για το πλύσιμο. Χλωρίνη για την καθαριότητα στις τουαλέτες ούτε για δείγμα! Πως θα εξασφαλίσουμε τη προσωπική μας υγιεινή χωρίς ζεστό νερό, χωρίς χαρτί υγείας, χωρίς πλυντήρια και απορρυπαντικά, χωρίς να ξέρουμε εάν το νερό του στρατοπέδου είναι πόσιμο; Τι περιμένουν πια; Να συρρέουμε ξανά κατά δεκάδες στο ΣΤΕΠ, το οποίο δεν έχει καν αξιωματικούς γιατρούς;

Το μόνο που ακούμε όλη την ώρα είναι ότι ο στρατός δεν έχει λεφτά, δείξτε κατανόηση, αγοράστε χαρτί υγείας, αγοράστε νερό γιατί δε μπορούμε να σας το παρέχουμε, αγοράστε σαπούνια, αγοράστε τα όλα εσείς από μόνοι σας. Τελικά αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε αν ο στρατός θα εξασφαλίσει το οτιδήποτε στους νεοσύλλεκτους, αφού σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, απαράδεκτη είναι η ποσότητα και η ποιότητα του φαγητού σε όλα τα γεύματα. Θα συνεχιστεί πολύ ακόμα η εικόνα των μεταλλικών δίσκων με μία μικρή φέτα ψωμί στο πρωινό; Μετά την ατελείωτη διαδικασία της κατάταξης, θα εξασφαλιστεί η σίτιση των νεοσύλλεκτων ή θα μένουμε ξανά χωρίς βραδινό γεύμα και νερό όπως συνέβη; Θα εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε πόσιμο νερό ανά πάσα στιγμή για τους νεοσύλλεκτους χωρίς να αναγκάζονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη;

Ο στρατός για όλα αυτά λεφτά δεν έχει, αλλά φαίνεται πως τα βρίσκει όταν είναι να στείλει φρεγάτες συνοδεία στα αμερικανικά αεροπλανοφόρα, τα βρίσκει για να είναι εντάξει απέναντι στις ΝΑΤΟικές της υποχρεώσεις της χώρας.

Οι φαντάροι έχουμε δικαιώματα και δεν ανεχόμαστε να μας συμπεριφέρονται σαν να τα αφήσαμε στην πύλη του Κέντρου. Δεν ανεχόμαστε να μας ζητάνε να μη βγάλουμε τσιμουδιά, να μη διεκδικούμε και πολλά, να μας αρπάζουν τα κινητά «γιατί έχουνε κάμερα», να μη μιλάμε με τους δικούς μας. Ειδικά με όλες τις εξελίξεις στην περιοχή, τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού και την εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που μόνο ανησυχία προκαλούν.

Οι νεοσύλλεκτοι απαιτούμε να ληφθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αξιοπρεπή διαβίωσή μας στο ΚΕΤΘ!

ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ 2023/ΣΤ ΕΣΣΟ – ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ”

Δείτε ακόμα...