ΚΚΕ: Προβλήματα νεοσυλλέκτων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο

Φαντάρος
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Ένα μήνα έπειτα από το καθιερωμένο παρουσιάστηκε η  Γ’ ΕΣΣΟ/2020 λόγω των έκτακτων μέτρων για τη πανδημία του κορονοϊού. Η νέα σειρά μπήκε σε συνθήκες νέας καπιταλιστική κρίσης όπου οι επιπτώσεις της γίνονται πιο αισθητές και βαραίνουν τους ίδιους τους φαντάρους και τις οικογένειές τους.

Με πρόσφατο άρθρο το alt.gr ανέδειξε τα προβλήματα των νεοσυλλέκτων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο. Για το θέμα σχετική ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ στην Βουλή, η οποία ακολουθεί ολόκληρη:

“Πρόσφατα παρουσιάστηκε η Γ΄ ΕΣΣΟ/2020 και όπως αναφέρουν νεοσύλλεκτοι, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο, οι θάλαμοι του Κέντρου έχουν ήδη γεμίσει, χωρίς να τηρούνται με ευθύνη της διοίκησης τα μέτρα αποφυγής του συγχρωτισμού.

Επίσης επισημαίνουν ότι δεν τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής στο στρατόπεδο, αφού οι χώροι των εστιατορίων είναι γεμάτοι με περιττώματα περιστεριών και έχουν κάνει την εμφάνισή τους και τρωκτικά. Διαμαρτύρονται για την άσχημη κατάσταση στα μπάνια του στρατοπέδου, καθώς και ότι οι τουαλέτες δεν έχουν πόρτες. Η κατάσταση με τη διανομή του ρουχισμού παρουσιάζει προβλήματα, αφού κάποιοι κυκλοφορούν ακόμη με τα «πολιτικά» τους μέσα στο στρατόπεδο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο; “

Δείτε ακόμα...