Κυβέρνηση: Στέλνει δημόσιους υπαλλήλους στο Μάλι και στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

mitsotakis_makron
Πηγή: Eurokinissi

Με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του ΥΠΕΣ, η Κυβέρνηση θέλει να στείλει δημόσιους υπαλλήλους στο “στόμα του λύκου” για να στηρίξει τα σχέδια της Ε.Ε, δείχνοντας μέχρι που είναι διατεθειμένη να φτάσει την εμπλοκή για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα το έγγραφο του ΥΠΕΣ απευθύνεται σε όλα τα υπουργεία, όλες τις Γενικές και Ειδικές Γραμματείες. Τίτλος του εγγράφου «Ανακοίνωση προκήρυξης θέσεων σε Αποστολή EUCAP SAHEL MALI» (αποστολή της ΕΕ στη χώρα αυτή της Αφρικής εκπαιδεύει και «συμβουλεύει» τα ντόπια Σώματα Ασφαλείας). Σε αυτό αναφέρεται ότι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (το αρμόδιο όργανο της ΕΕ), προκήρυξε θέσεις στην αποστολή, «οι οποίες θα πληρωθούν με απόσπαση στελεχών εθνικών Διοικήσεων των κρατών – μελών (seconded) και σε ορισμένες περιπτώσεις, εναλλακτικά, με σύναψη σύμβασης (contracted)».

Προστατευτικό κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο καλεί η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης να έχει κάθε υπάλληλος που θα αποπαστεί εκεί. Τόσο ήσυχες είναι οι περιοχές που στέλνουν τον κόσμο να πάει για δουλειά. Ως προθεσμία υποβολής αιτήσεων μπήκε η περασμένη Τρίτη, 24/3.

Να καταγραφεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση επιχειρεί να στείλει εργαζόμενους του Δημοσίου σε ζώνη πυρός στο εξωτερικό. Οπως αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης» το Φλεβάρη, αντίστοιχες προκηρύξεις θέσεων διακινούσε τότε το ΥΠΕΣ για κάλυψη θέσεων στις αντίστοιχες αποστολές της ΕΕ σε Λιβύη και Ιράκ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...