Μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία: Ρεπορτάζ από τους χώρους δουλειάς

Οικοδόμοι ενημέρωση πανελλαδική δράση για την υγεία

Από νωρίς το πρωί, σωματεία, συνδικάτα και φορείς πραγματοποιούν σειρά εξορμήσεων και παρεμβάσεων στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης για την Υγεία. Το alt.gr δημοσιεύει ρεπορτάζ από τους χώρους δουλειάς.

ΕΛΠΕ

Εξόρμηση έκαναν δυνάμεις του ΠΑΜΕ νωρίς το πρωί στις πύλες των ΕΛΠΕ. Εκεί, ενημέρωσαν τους εργαζόμενους καλώντας τους σε οργάνωση και αγώνα ενάντια στην αντεργατική πολιτική. Για την ουσιαστική προστασία λαού και εργαζόμενων.

«Τώρα μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού και των εργατικών δικαιωμάτων», όπως χαρακτηριστικά αναγράφει το πανό που ανάρτησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

Το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας πραγματοποιεί συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας από τις 7 το πρωί στα κεντρικά εργαστήρια του Ομίλου «ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ».

Ο όμιλος προχώρησε στην αναστολή 19 υποκαταστημάτων στην Αττική. Η οποία επιφέρει το καθεστώς αναστολής σύμβασης στο οποίο μπαίνουν δεκάδες εργαζόμενοι.

Παράλληλα διεκδικούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον κορονοϊό.

Εργοτάξιο πρώην “Παπαστράτου”

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σωματείο Ηλεκτρολόγων πραγματοποίησαν ενημέρωση των εργαζόμενων στο εργοτάξιο του πρώην “Παπαστράτου” στον Πειραιά, πριν ξεκινήσουν τη βάρδιά τους.

Παράλληλα, τους κάλεσαν σε οργάνωση και αγώνα ενάντια στην αντεργατική κλιμακούμενη επίθεση και σε διεκδίκηση μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς. Να σταθούν στο πλάι των υγειονομικών, απαιτώντας να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας.

Τόνισαν πως όλα τα αντεργατικά μέτρα που παίρνονται με πρόσχημα την πανδημία, “ήρθαν για να μείνουν”.

Νοσοκομείο Μεταξά

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεταξά μαζί με αντιπροσωπείες από το ΔΣ σωματείου εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ, Συλλόγων Γυναικών Περάματος και Κερατσινίου (μέλη της ΟΓΕ), Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά πραγματοποίησαν εξόρμηση έξω από το νοσοκομείο Μέταξα στον Πειραιά.

Εξέφρασαν τη στήριξη τους και την αλληλεγγύη τους σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου. Παράλληλα, ζητώντας να παρθούν μέτρα για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο.

Κάλεσαν τους ασθενείς να διεκδικήσουν την άμεση στελέχωση των νοσοκομείων με όλο το απαραίτητο προσωπικό. Να ενώσουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους των νοσοκομείων. Να διεκδικήσουν να επιταχτούν οι ιδιωτικές κλινικές και τα κρεβάτια ΜΕΘ. Να ενταχθούν στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε μια όμορφη πρωτοβουλία των Συλλόγων Γυναικών Περάματος και Κερατσινίου (μελών της ΟΓΕ), παραδόθηκαν ζωγραφιές από τα παιδιά, στο προσωπικό του νοσοκομείου Μεταξά.

Δείτε ακόμα...