Μετά την μαζική καταδίκη και την αλληλεγγύη στον καταδρομέα, ανακλήθηκε η τιμωρία για την συμμετοχή του στον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου!

Φαντάροι στην πορεία του Πολυτεχνείου, 17/11/21
Φαντάροι στην πορεία του Πολυτεχνείου, 17/11/21 (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ανακλήθηκε η απαράδεκτη τιμωρία που είχε ανακοινωθεί στον καταδρομέα του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο μετά το κύμα καταδίκης από δεκάδες στρατιώτες από όλη τη χώρα, την Επιτροπή Αλληλεγγύης για τα Δικαιώματα των Στρατευμένων, απόστρατους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων και την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

Ολόκληρη η Ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τα Δικαιώματα των Στρατευμένων έχει ως εξής:

«Οι ενέργειες και οι μεθοδεύσεις που επιχείρησαν να ενεργοποιήσουν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με διάφορους τρόπους, έπεσαν στο κενό μετά το κύμα καταδίκης και αλληλεγγύης που εκφράστηκε στον στρατιώτη.

Η ποινή που είχε ανακοινωθεί στον στρατιώτη ανακλήθηκε!

Οι άκρως αντιδραστικές απόψεις που αναπαράγονται από χθες με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, θυμίζουν τις πιο μαύρες μέρες του τόπου μας για τις οποίες ο λαός ξεσηκώθηκε πριν 48 χρόνια στο Πολυτεχνείο. Απάντηση σε όλους αυτούς δίνουν και τα στρατευμένα παιδιά του λαού με τη καταδίκη και τους αγώνες τους.

Αξίζουν συγχαρητήρια όλοι οι νέοι στρατευμένοι που τίμησαν το Πολυτεχνείο, ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, και τα επίκαιρα σήμερα συνθήματά του για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», «Έξω οι ΗΠΑ», «ΈΞΩ το ΝΑΤΟ». Με την παρουσία τους τίμησαν περήφανα τον ξεσηκωμό του λαού, τιμώντας την πατρίδα τους. Γι’ αυτό το λόγο τους αγκάλιασε στην κυριολεξία η μεγαλειώδεις συγκέντρωση και καταχειροκροτήθηκαν από τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην πορεία του Πολυτεχνείου καθ όλη τη διάρκεια μέχρι την πρεσβεία των ΗΠΑ. Αυτή είναι άλλωστε και η μεγαλύτερη τιμή.

Οι νέοι στρατευμένοι πρέπει να γνωρίζουν πως παραμένει αναφαίρετο δικαίωμά τους να έχουν άποψη, σκέψη και να τις εκφράζουν.

48 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, χιλιάδες στρατιώτες με τη παρουσία τους στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις κατοχύρωσαν στην πράξη το αυτονόητο δικαίωμα τους να συμμετέχουν σε αυτές.

Επιβεβαιώνεται και με αυτά τα γεγονότα η ανάγκη συνέχισης της πάλης και της διεκδίκησης από το λαό, τη νεολαία και τους στρατευμένους ώστε να εκπληρωθούν οι στόχοι και τα μηνύματα του Πολυτεχνείου για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να κλείσουν οι ξένες βάσεις που μετατρέπουν την χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου και το λαό σε στόχο, έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τα Δικαιώματα των Στρατευμένων βρίσκεται δίπλα στον κάθε στρατιώτη που παλεύει και αγωνίζεται για τα δικαιώματά του.

Οι νέοι στρατευμένοι που υπηρετούν σήμερα τη θητεία τους έχουν κάθε λόγο να πιστέψουν στη δύναμή τους, αφού οι ίδιοι είναι παιδιά του εργαζόμενου λαού που όσες φορές μέχρι σήμερα χρειάστηκε να υπερασπιστεί τη ζωή και τα δικαιώματά του το κατάφερε με τους αγώνες του.

Οι στρατιώτες έχουν αξίες και ιδανικά για μια αξιοπρεπή θητεία, όπως και για τη ζωή τους, και αυτά πρέπει να τα υπερασπίζονται διεκδικώντας τα και μέσα στα στρατόπεδα με «όπλο» τους την αλληλεγγύη και το κεφάλι ψηλά.

“Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά”»

Δείτε ακόμα...