Μιανμάρ: Η χούντα ζητά 85 δολάρια από συγγενείς των νεκρών διαδηλωτών για να τους δώσει τη σωρό τους!

Φωτό Αρχείου από τις διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος στην Μιανμάρ / Πηγή: Twitter

«Χαράτσι» 85 δολαρίων επιβάλλει η στρατιωτική χούντα της Μιανμάρ σε όσους ζητούν τις σορούς των νεκρών συγγενών τους που έπεσαν νεκροί στις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις, από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι νεκροί διαδηλωτές από την 1η Φεβρουαρίου, όταν ο στρατός ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση της Μιανμάρ, έχουν ξεπεράσει τους 700, σύμφωνα με την ομάδα Ένωση Βοήθειας για τους Πολιτικούς Κρατούμενους (AAPP).

Μόνο την περασμένη Παρασκευή τουλάχιστον 82 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Μπάνγκο, 90 χιλιόμετρα βόρεια της Γιαγκόν, μετά από επέλαση των στρατιωτικών δυνάμεων εκεί.

Στρατός και επίλεκτες δυνάμεις επιδίδονται τις τελευταίες δυνάμεις σε συστηματική καταστολή άοπλων και ειρηνικών διαδηλωτών, με αποτέλεσμα περίπου 3.000 να έχουν συλληφθεί και πολλοί περισσότεροι να έχουν τραπεί σε φυγή.

Κατά την εισβολή στην Μπάνγκο την Παρασκευή, ο στρατός επιτέθηκε με όπλα και χειροβομβίδες, αναγκάζοντας πολλούς να καταφύγουν σε διπλανά νησιά, ενώ αποκλείστηκε και η πρόσβαση στο internet.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook της Ένωσης Πανεπιστημιακών Φοιτητών της Μπάνγκο, τώρα ο στρατός χρεώνει τις οικογένειες 85 δολάρια προκειμένου να ανακτήσουν τις σορούς των συγγενών που πέθαναν την Παρασκευή. Τη μαρτυρία επιβεβαιώνουν και άλλες πηγές.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του στρατού, οι δυνάμεις της Μιανμάρ δέχτηκαν επίθεση από διαδηλωτές προσθέτοντας ότι αυτοί χρησιμοποίησαν «αυτοσχέδια όπλα, μολότοφ, βέλη, αυτοσχέδιες ασπίδες και χειροβομβίδες προκειμένου να επιτεθούν στις δυνάμεις ασφαλείας».

Πηγή: cnn.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...