Μιανμάρ: Πυρά του στρατού ενάντια σε κόσμο που βρίσκονταν σε κηδεία

Φωτό Αρχείου από τις διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος στην Μιανμάρ / Πηγή: Twitter

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Μιανμάρ άνοιξαν πυρ εναντίον ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν για την κηδεία ενός από τους 114 ανθρώπους που σκοτώθηκαν το Σάββατο την πιο αιματηρή ημέρα μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, καθώς οι αρχηγοί άμυνας 12 χωρών καταδίκασαν τον στρατό για την καταστολή των διαδηλωτών.

Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για θύματα στη βολή κατά την κηδεία την Κυριακή στην πόλη Μπάγκο, κοντά στην εμπορική πρωτεύουσα, Γιανγκόν, σύμφωνα με τρία άτομα που μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Μέχρι στιγμής την Κυριακή, δεν υπήρξαν αναφορές για διαμαρτυρίες μεγάλης κλίμακας στο Γιανγκόν ή στη δεύτερη πόλη της χώρας, το Μανταλάι, η οποία έφερε το βάρος των θυμάτων το Σάββατο. Τουλάχιστον έξι παιδιά μεταξύ 10 και 16 ετών ήταν μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν το Σάββατο, σύμφωνα με ειδήσεις και μάρτυρες.

Το Σάββατο, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της Μιανμάρ, είχε επίσης φέρει μερικές από τις βαρύτερες μάχες μετά το πραξικόπημα μεταξύ του στρατού και των εθνοτικών ένοπλων ομάδων που ελέγχουν τις περιοχές της χώρας.

Στρατιωτικά τζετ σκότωσαν τουλάχιστον τρία άτομα σε μια επιδρομή σε ένα χωριό που ελέγχεται από μια ένοπλη ομάδα από τη μειονότητα της Κάρεν, δήλωσε ομάδα της κοινωνίας των πολιτών την Κυριακή, αφού η φατρία της Εθνικής Ένωσης Κάρεν δήλωσε νωρίτερα ότι είχε καταλάβει στρατιωτική θέση κοντά στα σύνορα της Ταϊλάνδης σκοτώνοντας 10 άτομα. Οι αεροπορικές επιδρομές έστειλαν χωρικούς να φεύγουν στη ζούγκλα.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τον στρατό της Μιανμάρ.

Πηγή: Aljazeera

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...