Μιανμάρ: Συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις παρά την ένταση της καταστολής

Μιανμάρ πραξικόπημα

Η στρατιωτική χούντα που έχει καταλάβει την εξουσία στη Μιανμάρ αυξάνει την καταστολή εναντίον των διαδηλωτών που καταγγέλλουν το πραξικόπημα, προχωρώντας σε νυχτερινές συλλήψεις αντιφρονούντων και απειλώντας με διώξεις οποιονδήποτε προσφέρει καταφύγιο στους καταζητούμενους ακτιβιστές.

Σήμερα το πρωί, για 9η συνεχή ημέρα, χιλιάδες άνθρωποι στη Μιανμάρ βγήκαν στους δρόμους των πόλεων με πολλές εκατοντάδες να συγκεντρώνονται κοντά στη διάσημη παγόδα Σουενταγκόν στο κέντρο της Ρανγκούν, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, για να ζητήσουν την αποκατάσταση της δημοκρατίας και την απελευθέρωση της ηγέτιδας Αούνγκ Σαν Σου Τσι.

Η χούντα, υπό τον στρατηγό Μιν Αούνγκ Χλάινγκ, έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με επτά ακτιβιστές, τους πιο γνωστούς στη χώρα, τους οποίους αναζητά επειδή φέρονται να υποκίνησαν τις διαδηλώσεις.

Εξάλλου η χούντα επανέφερε αργά χθες Σάββατο νομοθεσία που προβλέπει ότι οι πολίτες θα πρέπει να αναφέρουν στις αρχές τυχόν επισκέπτες που έχουν, οι οποίοι πρόκειται να περάσουν τη νύκτα στο σπίτι τους.

Από την 1η Φλεβάρη που κατέλαβαν την εξουσία οι στρατιωτικοί έχουν θέσει υπό κράτηση περίπου 400 πολιτικούς, ακτιβιστές και μέλη της κοινωνίας των πολιτών, ανάμεσά τους δημοσιογράφοι, γιατροί και φοιτητές.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...