ΝΑΤΟ: Προετοιμασία πολέμου στο Φινλανδικό Αρχιπέλαγος

Ναρκαλιευτικά πλοία
Φώτο αρχείου / Από παλιότερη «επίσκεψη» Νατοϊκών Ναρκαλιευτικών στον Πειραιά / Πηγή: Eurokinissi

Νέα Νατοϊκή άσκηση στη Βαλτική… πιο κοντά στη Ρωσία δεν γίνεται!

Ο παράκτιος στόλος του Φινλανδικού Ναυτικού διεξάγει τη Διεθνή Άσκηση Αντιμετώπισης Ναρκών στο Αρχιπέλαγος, με συμμετέχοντες από την 4η Μοίρα Αντιμετώπισης Ναυτικών του Φινλανδικού Ναυτικού και την SNMCMG1 (πρόκειται για Μόνιμο Νατοϊκό στολίσκο ναρκαλιευτικών πλοίων).

Η Φινλανδία είναι ένας από τους πλησιέστερους εταίρους του ΝΑΤΟ, που μοιράζεται κοινά συμφέροντα της περιφερειακής σταθερότητας και της ασφάλειας στη θάλασσα στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας. Είμαι χαρούμενος για την ευκαιρία να εκπαιδεύσω και να αλληλεπιδράσω με το Φινλανδικό Ναυτικό

Henning Knudsen-Hauge, Γερμανός διοικητής της μόνιμης ομάδας ναρκοπολέμου του ΝΑΤΟ 1 (SNMCMG1)
Η περιοχή που ασκούνται σε πόλεμο τα Νατοϊκά πλοία με πρόσκληση της Φινλανδίας

Αν παρακάμψουμε τις γνωστές φιλοφρονήσεις που δημοσιεύονται από Διοικητές σε τέτοιες ασκήσεις θα δούμε την πραγματικότητα. Δεν είναι άλλη από την ολοένα και πιο συχνή και πυκνή μεταφορά πολεμικού υλικού του ΝΑΤΟ στα σύνορα με τη Ρωσία. Στην άσκηση αυτή αξιοποιήθηκε ως «μεντεσές» των ΗΠΑ η Φινλανδία.

Νατοϊκή Άσκηση Ναρκοπολέμου στο Φινλανδικό Αρχιπέλαγος
Νατοϊκή Άσκηση Ναρκοπολέμου στο Φινλανδικό Αρχιπέλαγος 27-28/4/2020

Η άσκηση οργανώνεται στη θάλασσα και καθιστά δυνατή την διεξαγωγή της χωρίς να υπάρχει στενή επαφή μεταξύ των διαφόρων πληρωμάτων. Λόγω της απειλής από το COVID-19, δεν πραγματοποιούνται επισκέψεις σε λιμάνια στη Φινλανδία.

Η άσκηση κατάρτισης αποτελείται από μια σειρά μικρότερων ασκήσεων που εστιάζουν όχι μόνο στις επιχειρήσεις αντιμετώπισης ναρκών, αλλά και στη ναυτική ναυσιπλοΐα και στην παράκτια ναυσιπλοΐα. Οι μικρότερες ασκήσεις έχουν προγραμματιστεί να εξηγήσουν την κατάσταση που προκαλείται από το COVID-19, έτσι ώστε να μην υπάρξει στενή επαφή μεταξύ των πληρωμάτων», δήλωσε ο, Διοικητής .

Juhani Lehtimäki, Διοικητής της Φινλανδικής 4ης Μοίρας Αντίστασης Ναρκών
Νατοϊκή Άσκηση Ναρκοπολέμου στο Φινλανδικό Αρχιπέλαγος
Νατοϊκή Άσκηση Ναρκοπολέμου στο Φινλανδικό Αρχιπέλαγος

Στη Φινλανδική άσκηση εκτός από τα φιλανδικά πλοία της 4ης Μοίρας πήραν μέρος από πλευράς ΝΑΤΟ ένα Γερμανικό (Ναυαρχίδα), ένα Ολλανδικό και ένα Νορβηγικό ναρκαλιευτικό.

Είναι πολύ καλό που μπορούμε να οργανώσουμε αυτήν την άσκηση. Είναι σημαντική προετοιμασία για εμάς, ενόψει περαιτέρω κοινών ασκήσεων μαζί με την Standing NATO Mine Countermeasures Group 1, αργότερα φέτος

Juhani Lehtimäki, Διοικητής της Φινλανδικής 4ης Μοίρας Ναρκαλιευτικών

Είναι προφανές ότι το μήνυμα προς Ρωσία πέρασε σαν απάντηση στην προειδοποίηση της δεύτερης στις 7 Μάρτη. Η Ρωσία προειδοποιεί τις χώρες του ΝΑΤΟ, που κάνουν ασκήσεις κοντά στα σύνορά της, ότι πρέπει να σκεφτούν τις συνέπειες.

να σκεφτούν τις συνέπειες που προκύπτουν από τις ενέργειές τους

Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, 7/3/2020
Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...