Ο Γιάννης Ντουνιαδάκης για τις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις

Σε δήλωσή του με την ευκαιρία των Πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων, ο Γιάννης Ντουνιαδάκης υποναύαρχος ΠΝ ε.α. αναφέρει:

«αζί με τους εργαζόμενους τους ανέργους και τους συνταξιούχους δώσαμε σήμερα το παρών στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις και οι απόστρατοι. Βρεθήκαμε κι εμείς δίπλα στα παιδιά μας, τους συγγενείς και φίλους για τους οποίους ετοιμάζεται νέα τσεκούρωμα δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας σε νόμο προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ που δεν κατάργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προωθεί νομοσχέδιο με περαιτέρω επέκταση του 10ωρου χρόνου εργασίας και επιβάλλει περιορισμούς στη δράση των συνδικάτων, λύνοντας τα χέρια της εργοδοσίας.

Είναι τουλάχιστον πρόκληση, το 10ωρο να επανέρχεται εκατό χρόνια μετά την κατάργηση του στην Ελλάδα. Η δουλειά από ήλιο με ήλιο, η απλήρωτη εργασία, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, δεν είναι, όπως παρουσιάζεται, ως «εκσυγχρονισμός», ή «πρόοδος»! Να μην κατατεθεί τέτοιο νομοθέτημα!

Ο γιορτασμός της 1ης του Μάη διδάσκει όμως ότι οι εργαζόμενοι μόνο με αγώνες μπορούν να προστατεύσουν τα δικαιώματα τους ή να διεκδικήσουν άλλα. Αυτό μας φωνάζουν οι νεκροί εργάτες του Σικάγο του 1886, οι νεκροί και οι τραυματίες καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης του ’36, το ίδιο μας φωνάζουν και οι 200 εκτελεσμένοι της Καισαριανής την 1η Μάη του ‘44!

Όσα κέρδισαν οι εργαζόμενοι κερδήθηκαν με αγώνες, θυσίες και νεκρούς!

Οι απόστρατοι συμπαραστεκόμαστε ειδικά και στη στρατευμένη νεολαία μας, τους αυριανούς εργαζόμενους ή άνεργους και στις οικογένειές τους! Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τους λέμε να αγωνιστούν και μέσα και έξω από τα στρατόπεδα και τα πολεμικά πλοία. Να αγωνιστούν:

  • για μια θητεία με δικαιώματα με κάλυψη σύγχρονων αναγκών και μέτρα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό.
  • ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολέμους.
  • για να κλείσουν οι ξένες βάσεις
  • για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ που καμιά ασφάλεια δεν παρέχουν για τη χώρα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Δείτε ακόμα...