Οπλίτης γιατρός: Πόσο κοστίζουν οι ανθρώπινες ζωές;

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έξω από την Λάρισα, σύγκρουση εμπορικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Η απίστευτη τραγωδία στα Τεμπη άφησε όλο τον ελληνικό λαό συγκλονισμένο. Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στις οικογένειες των θυμάτων για την φρίκη που βίωσαν και βιώνουν.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ αυτές τις στιγμές είναι, γιατί. Για ποιο λόγο να χαθούν δεκάδες ζωές, δεκάδες νέοι άνθρωποι με αυτόν τον τρόπο. Γιατί εν έτη 2023 το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας να λειτουργεί με προδιαγραφές ασφαλείας του προηγούμενου αιώνα; Πως είναι δυνατόν να μιλάμε ανθρώπινο λάθος αυτή τη στιγμή; 

Τις προηγούμενες μέρες χορτάσαμε λόγια συμπόνιας, δακρυσμένους υπουργούς και συγκλονισμένους πρωθυπουργούς.

Ένα πράγμα δε μας είπαν όμως, ποσό κοστίζουν οι ανθρώπινες ζωές. Για αυτούς, σίγουρα πολύ λιγότερο από τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας τα οποία απαιτούσαν εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους. Αυτό άλλωστε δείχνει και η πολιτική που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια.

Δυστυχώς στη χώρα μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία νέα τραγωδία. Το μόνο συμπέρασμα που πρέπει να βγάλουμε είναι ότι δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τη ζωή μας σε αυτούς που όλο αυτό τον καιρό “σφύριζαν αδιάφορα”, που θέλουν να μας πείσουν ότι οι καταστροφές είναι κάτι το φυσικό και είμαστε απροστάτευτοι μπροστά σε αυτές . 

Αυτό το συμπέρασμα έβγαλαν οι χιλιάδες νέοι άνθρωποι που γύρισαν την πλάτη στο σιωπητήριο που πήγε να επιβάλλει η κυβέρνηση, που μετέτρεψαν την οργή και την αγανάκτηση σε μαζική διεκδίκηση, γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

Οπλίτης γιατρός Γιώργος Μεταξάς

Δείτε ακόμα...