Πέντε μέρες άδεια σε φαντάρους ή στρατιωτικούς που εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού

Στρατιώτες και υπαξιωματικοί στην Κω (80 ΑΔΤΕ)
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες και υπαξιωματικοί στην Κω (80 ΑΔΤΕ) / Πηγή: Eurokinissi

Πέντε ημέρες άδεια θα λάβουν στρατεύσιμοι και μόνιμοι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν εμβολιαστεί ή όσοι κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

«Στρατεύσιμοι και μόνιμοι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν εμβολιαστεί στο παρελθόν και όσοι εξακολουθούν να υπηρετούν τη θητεία τους ή στο εξής προσέρχονται για να εμβολιάζονται, θα λαμβάνουν πέντε ημέρες άδεια» υπογράμμισε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, είναι εθελοντικός με κίνητρο τις πέντε ημέρες άδεια» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Το παραπάνω «κίνητρο» παρουσιάστηκε στη σημερινή συνέντευξη τύπου με την οποία η κυβέρνηση εξειδίκευσε όσα εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα για τις Ένοπλες Δυνάμεις είχε αναφέρει ότι «η ζωή στο στράτευμα είναι από τη φύση της ομαδική και συνεπώς ο συγχρωτισμός είναι αναπόφευκτος» ομολογώντας ότι δεν έχουν ληφθεί ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό σε όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό έχει φανεί στην πράξη πολλές φορές όλο αυτό το διάστημα, με δεκάδες συρροές κρουσμάτων σε μονάδες, με πρόσφατο παράδειγμα τη φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ».

Στην πράξη τις περισσότερες φορές  έχει αποκαλυφθεί από επιστολές στρατευμένων ότι η κυβέρνηση δεν πήρε έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα. Τα μέσα και υλικά προστασίας από τον κορονοϊό ήταν ατομική υπόθεση των στρατευμένων με δεκάδες κρούσματα σε μονάδες και πλοία με πρόσφατο παράδειγμα τη φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ». 

Δείτε ακόμα...