Πλήρης η στοίχιση στα ΝΑΤΟικά σχέδια ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση για τους νέους εξοπλισμούς

Αίθουσα Ολομέλειας της Βουλής
Φώτο Αρχείου / Αίθουσα Ολομέλειας της Βουλής / Πηγή: EUROKINISSI

Όλα μαζί τα αστικά κόμματα πάρα τις όποιες “βαρύγδουπες” εκφράσεις τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων για το πόσο τα «Rafale» «θα θωρακίσουν αμυντικά τη χώρα», διαγωνίζονταν χτες στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το ποιος είναι ο ικανότερος να προωθήσει τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή για την αναβάθμιση της θέσης της εγχώριας αστικής τάξης.

Ο υπουργός Αμυνας, για ακόμα μια φορά, εξήρε τη σημασία της αγοράς των γαλλικών αεροσκαφών, σημειώνοντας πως πρόκειται για «εμβληματικό αυτό εγχείρημα, το πρώτο στην ουσία μείζονος σημασίας εξοπλιστικό πρόγραμμα εδώ και πάρα πολλά χρόνια», με το οποίο «ενισχύεται καταλυτικά η συνολική αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων». Πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας ότι το κυνήγι των εξοπλισμών δεν θα έχει τέλος και ότι βέβαια δεν αφορά μόνο την «σύμμαχο» Τουρκία ότι «η προσπάθεια για επαύξηση της συνολικής μαχητικής ικανότητας και αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων είναι μια προσπάθεια διαρκής και εντατική. Είναι μια εθνική υπόθεση κυριολεκτικά, που καθίσταται επιτακτική λόγω της παρούσης γεωπολιτικής κατάστασης, με τις πολλές και σύνθετες προκλήσεις και απειλές ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή μας»… Εξέφρασε δε τη χαρά του για τη θετική στάση του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο εισηγητής του Γ. Τσίπρας διαμαρτυρήθηκε στην κυβέρνηση ότι… «τρώτε από τα έτοιμα ενάμιση χρόνο τώρα», διευκρινίζοντας ότι οι «σχέσεις με το Ισραήλ, με την Αίγυπτο ή με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» και ό,τι άλλο έχει προκρίνει η αστική τάξη για τη γεωστρατηγική της αναβάθμιση «χτίστηκαν κατά 90% στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και οι σχέσεις με τη Γαλλία χτίστηκαν στα χρόνια τα δικά μας»… Το ωραίο όμως ήταν ότι έθεσε ως «όρο για τη θετική μας στάση στο θέμα των “Rafale”» να μην «ανατραπεί ο αμυντικός εκείνος σχεδιασμός της χώρας, ο οποίος προέβλεπε τη δυνατότητα της χώρας να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και ανατολικότερα, με ό,τι σημαίνει αυτό», τα ΝΑΤΟικά δηλαδή σχέδια στα οποία θα ενταχθούν και οι νέοι εξοπλισμοί.

Πιο χαρακτηριστικός ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Βρούτσης, με διάφορες αθλιότητες περί ΚΚΕ που «έχει ένα ιδεολογικό παρωχημένο πλαίσιο αναφοράς που κάθε φορά λέτε όχι για ζητήματα σημαντικά για την εθνική μας κυριαρχία» και πως «επιστρατεύσατε και τον κ. Κουτσούμπα να υπερασπίσει ένα όχι που δεν πείθει κανέναν», ότι «κρίνεστε από το λαό» κ.ο.κ.

Από την άλλη, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κατέκρινε ότι το ΚΚΕ με τη στάση του «δίνει άφεση αμαρτιών στην κυβέρνηση» (!), με την οποία ψήφιζε χέρι χέρι τους νέους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς.

Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ ‘ξεχνά’ ότι το ΝΑΤΟ που έχουν όλοι κορόνα στο κεφάλι τους είναι η “σιδερένια φτέρνα” , ο εγγυητής αυτών που κατέχουν τον πλούτο. Αυτά τα συμφέροντα υπερασπίζεται σε όλο τον κόσμο. Είναι προστάτης αυτών που κατέχουν όσα κατέχει όλη η υπόλοιπη ανθρωπότητα και δεν είναι πάνω από 10% αυτοί. Υπερασπίζεται, το καπιταλιστικό σύστημα και όσοι λαοί προσπάθησαν ή να σηκώσουν κεφάλι ή να διαφοροποιηθούν από τα σχέδιά τους, τους τσακίζουν για να χάσουν τις αγορές τα μονοπώλια τους.

Ο ελληνικός στρατός πρέπει να έχει μία αποστολή. Να υπερασπίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα σύνορα της χώρας. Αυτό υπερασπίζει με σθένος το ΚΚΕ.

Αλήθεια, ποια εθνικά συμφέροντα υπερασπίζονται οι Ενοπλες Δυνάμεις που συμμετέχουν στις αποστολές του ΝΑΤΟ; Οταν μειώνεις το ελληνικό οπλοστάσιο και στέλνεις δυνάμεις στη Σαουδική Αραβία; Ποιον σημαδεύουν εκεί οι “Patriot”; Το Ιράν. Εχει πρόβλημα η χώρα με το Ιράν; Οχι όπως και στο Αφγανιστάν, και αλλού που οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ δρούν.

Τι συμμαχία είναι αυτή που οι μεγάλοι μας σύμμαχοι, Ιταλία, η Ισπανία, κ.α.. ετοιμάζουν αεροπλανοφόρο για την Τουρκία, το ANADOLU; Το ΝΑΤΟ, γιατί, δεν παίρνει σαφή θέση απέναντι στις παράνομες, σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο, διεκδικήσεις της Τουρκίας;

Ναι η τουρκική αστική τάξη απειλεί. Γιατί μαζί με την Τουρκία η χώρα συμμετέχει στα ΝΑΤΟικά γυμνάσια όπου το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο ανάμεσα σε συμμάχους του;

Και να σημειώσουμε οτι “όταν τα αστικά κόμματα μιλάνε για ιστορία, δεν θα πρέπει να βάζουν στο στόμα τους το ΚΚΕ. Γιατί όταν ήρθε η τριπλή κατοχή στην Ελλάδα, η αστική τάξη της Ελλάδας μαζί με τα κόμματά της, έφυγαν στην Αίγυπτο, εκτός Ελλάδας, και το ΚΚΕ έκανε την εποποιία της Εθνικής Αντίστασης“, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παφίλης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Δείτε ακόμα...