ΠΟΕΣ προς ΥΕΘΑ και Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Ψηφιοποίηση Προσωπικών Εγγράφων

Στρατιωτικό όχημα- Στρατιώτες - Ένοπλες Δυνάμεις - Οδηγός
Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Με έγγραφό της προς τους Υπουργούς Άμυνας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) ζητά να μην αποκλείονται οι στρατιωτικοί απ’ την δυνατότητα χρήσης του ψηφιακού διπλώματος οδήγησης στα κινητά τηλέφωνα.

Αναφέρουν στο έγγραφό τους:

Κύριοι Υπουργοί.

Για μια ακόμα φορά σας μεταφέρουμε την απογοήτευση των Ελληνίδων και Ελλήνων στρατιωτικών που βλέπουν να αποκλείονται ξανά από μια σημαντική παροχή της Πολιτείας και συγκεκριμένα από τη δυνατότητα χρήσης του ψηφιακού διπλώματος οδήγησης στα κινητά τηλέφωνα.

Δυστυχώς η Πολιτεία επιλέγει εκ νέου να συμπεριφερθεί στα στελέχη των ΕΔ ως πολίτες β’ κατηγορίας, όπως και στην περίπτωση αδυναμίας χρήσης του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του SARS Cov-2 και της ψηφιακής ταυτότητας. 

Όπως έχουμε αναδείξει και στο παρελθόν, η στρατιωτική ταυτότητα, που αποτελεί στρατιωτικό έγγραφο, είναι η αιτία αποκλεισμού των στρατιωτικών από τις υπόψιν καινοτομίες, ενώ παράλληλα υστερούν και ως προς τις υπόλοιπες δυνατότητες σε σχέση με τις αντίστοιχες πολιτικές, καθ’ όσον οι τελευταίες αποτελούν και ταξιδιωτικό έγγραφο εντός των χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στρατιωτικοί να παραμένουν αποκλεισμένοι από κάθε ευεργετική εξέλιξη που διευκολύνει τις καθημερινές διαδικασίες, κάτι που, δυστυχώς, συμβαίνει και σε άλλους κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας (όπως η αδυναμία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ιατρικών εξετάσεων).

Τελικώς διαπιστώνουμε με πικρία και αγανάκτηση ότι, η Πολιτεία μας θυμάται μόνο όταν θέλει να καλύψουμε τα κενά του κρατικού μηχανισμού, η όταν θέλει να μας εξηγήσει, συνήθως με ιδιαίτερα ευφάνταστα προσχήματα, τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να φανεί συνεπής απέναντί μας, ακόμα κι αν οι δικαιολογίες προϋποθέτουν τη μη συμμόρφωση με τους νόμους που οι βουλευτές έχουν έχει ψηφίσει.

Κατόπιν των ανωτέρω καλούμε τον κάθε υπεύθυνο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να άρει άμεσα αυτή την αδικία που αποκλείει τις/ους στρατιωτικούς από την ψηφιακή ταυτοπροσωπία και άλλες ευεργετικές ψηφιακές καινοτομίες.

Δείτε ακόμα...