Πρόκληση για τους λαούς η επίσκεψη Μητσοτάκη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

EUROKINISSI

Σε συνέχεια της επίσκεψής του στην Κύπρο, ο Πρωθυπουργός αναχώρησε για το Ισραήλ όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του Μ. Νετανιάχου, και συζήτησαν σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας του COVID- 19, την πορεία εμβολιασμών και κάποια άλλα … πραγματάκια που πέρασαν στα ψηλά γράμματα του αστικού τύπου.

Περιμέναμε αρκετά για να δούμε αν κάποια εφημερίδα – πλην του Ριζοσπάστη και του site 902.gr– θα ανέφερε, έστω επιγραμματικά τις συζητήσεις για τις «κοινές φιλοδοξίες» που ενώνουν τις δύο κυβερνήσεις και τις «καινοτόμες ιδέες του Πρωθυπουργού για τον αγωγό «EastMed».

Το ότι ο Πρωθυπουργός πήγε να συζητήσει για το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι και τα οφέλη του ΣΕΤΕ ήταν γνωστό και δεν ήταν κάτι καινούριο. Δεν περίσσεψαν ούτε οι θριαμβολογίες για την πορεία των εμβολιασμών στο Ισραήλ, που μπορεί να αποτελέσουν σανίδα σωτηρίας του ΣΕΤΕ, χωρίς να καν μία νύξη στην πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, που τίναξαν στον αέρα οι φαρμακοβιομήχανοι. Μάλιστα την ίδια ώρα που ο λαός μας μπαίνει σε τρίτο lockdown, που χρεώνεται η ανεύθυνη και επικίνδυνη κυβερνητική πολιτική.

Κι αφού θα ανοίξουν τον τουρισμό ξανά με τα πρωτόκολλα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με τα ίδια πρωτόκολλα θα κλείσουν και τα ανοιχτά μέτωπα στην Μεσόγειο. Με τα πρωτόκολλα του ΝΑΤΟ και των ενεργειακών κολοσσών, που οπλίζουν το χέρι των κυβερνήσεων ενάντια στους λαούς. Μπορεί ο κ. Πρωθυπουργός να μην ανησυχεί για το ενδεχόμενο ομαλοποίησης των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ λόγω της ισχυρής αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ, αλλά ανησυχεί ο ελληνικός λαός, που γνωρίζει πολύ καλά για ποιους λόγους το Ισραήλ ονομάζεται «κράτος – δολοφόνος».

Χαλκιαδάκης Χρήστος

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...