Τάσου Αντωνίου: Προβλήματα στο στρατόπεδο Μηχανικού «Δελαγραμμάτικα» στον Προβατώνα

Ορκωμοσία Φαντάροι

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως έχει ξαναγράψει το Alt.gr στις 27 Γενάρη, η κατάσταση στο στρατόπεδο Μηχανικού «Δελαγραμμάτικα» στον Προβατώνα Έβρου είναι πια επικίνδυνη για τους φαντάρους και το προσωπικό. Από τους θαλάμους που είχαν βγει σε καραντίνα το προηγούμενο διάστημα – λόγω του ότι είχαν έρθει σε επαφή με κρούσμα – προκύπτουν όλο και περισσότεροι φαντάροι που νοσούν με κορονοϊό. Ξεκινήσαν από τρεις και μέσα σε λίγες μέρες έχουν φτάσει πάνω από δέκα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ είναι αρκετοί ακόμα οι οποίοι έχουν συμπτώματα.

Κάτω από την πίεση των φαντάρων και τη δημοσίευση του προβλήματος πάρθηκαν κάποια μέτρα για τη μείωση του συγχρωτισμού όμως και αυτά δείχνουν να είναι ανεπαρκή.

Τώρα η κυβέρνηση και το Υπουργείο πρέπει να πάρει μέτρα για μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους φαντάρους και το προσωπικό, μέτρα που θα εξασφαλίζουν ότι όλες οι υποδομές (σίτισης, στέγασης κ.λπ.) θα απολυμαίνονται επαρκώς, μέτρα για την περαιτέρω μείωση του συγχρωτισμού έτσι ώστε να σταματήσουν να «γεννιούνται» όλο και νέα κρούσματα.

Τάσος Αντωνίου
μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ

Δείτε ακόμα...