Πυρκαγιά σε Ηλεία – Αρκαδία: Ο Θ. Παφίλης επικοινώνησε με Ν. Χαρδαλιά την ανεξέλεγκτη κατάσταση

Πυρκαγιά στην Ηλεία
Φώτο Αρχείου / Πυρκαγιά στην Ηλεία / Πηγή: Eurokinissi

Ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, επικοινώνησε με τον Νίκο Χαρδαλιά, υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας την ανεξέλεγκτη κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στο νέο μεγάλο μέτωπο στη Γορτυνία, με κίνδυνο να απειλήσει ακόμη και το Μαίναλο, αν δεν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα. Ο Θανάσης Παφίλης ζήτησε να ενισχυθούν όλα τα απαραίτητα μέσα, ιδιαίτερα τα εναέρια και το προσωπικό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Θυμίζουμε ότι η πυρκαγιά στην Ηλεία καίει ανεξέλεγκτη εδώ και 6 μέρες με κατεύθυνση προς την Αρκαδία και το Μαίναλο. Πυροσβεστικές δυνάμεις εστάλησαν κυρίως στο μέτωπο της φωτιάς που απειλούσε την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Αναλυτικότερα:

Πυρκαγιά σε Ηλεία – Αρκαδία: Εκκένωση 19 οικισμών

Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνουν τα πύρινα μέτωπα στη Γορτυνία, με την Πολιτική Προστασία να διατάζει την εκκένωση 19 οικισμών.

Η πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή, μετά την αναζωπύρωση που έγινε νωρίτερα, επεκτείνεται και πλέον κατακαίει το Μαίναλο. Μέσο 112 έστειλαν μήνυμα για εκκένωση, στους κατοίκους των οικισμών Παλαιοχώρι, Πύρρης, Άγιος Ιωάννης Αρχαίας Ηραίας, Λώτης, Λιοδώρα, Καστράκι, Φαναράκι, Χρυσοχώρι, Ιαματικές Πηγές, Λουτρά, Λίθαρος, Αφιονέρι, Παρνασσός, Όχθια, Αετοράχη, Κάλλιανη, Δόξα, Τρουμπίτσι και Μελιδόνι, καλώντας στους να κατευθυνθούν προς Τρόπαια και Τρίπολη.

Παρέμβαση στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλία, πραγματοποίησε ο Θανάσης Παφίλης,  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος, τονίζοντας την ανεξέλεγκτη κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στο νέο μεγάλο μέτωπο στη Γορτυνία, με κίνδυνο να απειλήσει ακόμη και το Μαίναλο, αν δεν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα. Ο Θανάσης Παφίλης ζήτησε να ενισχυθούν όλα τα απαραίτητα μέσα, ιδιαίτερα τα εναέρια, και το προσωπικό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Από το πρωί, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς, στην Αρχαία Ολυμπία Ηλείας και στη Γορτυνία Αρκαδίας, επιχειρούν 313 πυροσβέστες, με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 101 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα από τη Τσεχία και 21 πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίσης στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος», ενώ από αέρος επιχειρούν τρία ελικόπτερα και εννέα αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένων ενός της Κροατίας και ενός της Ισπανίας. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Δείτε ακόμα...