Σαμοθράκη: Αρνητικό το τεστ σε στρατιώτη που διεκομίσθη χθες με το πλωτό του Λιμενικού στην Αλεξανδρούπολη.

Πλωτό λιμενικού στην Αλεξανδρούπολη
Φώτο Αρχείου / Πλωτό λιμενικού στην Αλεξανδρούπολη / Πηγή: Eurokinissi

Λήξη… συναγερμού χθες στην Σαμοθράκη, αφού το τεστ που έγινε σε στρατιώτη ο οποίος μεταφέρθηκε τη Δευτέρα επειγόντως με σκάφος του Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη ως ύποπτο κρούσμα κορονοϊού λόγω των συμπτωμάτων του, βγήκε αρνητικό. 

Το περιστατικό δημοσιοποίησε η “Ένωση Προσωπικού Λ.Σ.Θράκης” με ανάρτηση στην σελίδα της, θέλοντας προφανώς να προβάλλει την συνεισφορά και βοήθεια των μελών της και σε αυτή την κρίση του κορονοϊού, γράφοντας χαρακτηριστικά:

“Το καμάρι και φύλακας άγγελος των κατοίκων της Σαμοθράκης, το σκάφος του ΛΣ με τις περισσότερες διακομιδές ασθενών στην Ελλάδα, εκτέλεσε χθες 4/5/20 διακομιδή ασθενούς πιθανόν μολυσμένο με τον ιό Covid-19. Επισημαίνεται ότι δεν είναι η πρώτη διακομιδή από το ΠΛΣ614 με παρόμοιο κρούσμα από τη Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη”.

Ένωση Προσωπικού Λ.Σ.Θράκης

Η αναφορά σε πιθανό μολυσμένο κρούσμα που διακομίσθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Ευτυχώς το αποτέλεσμα του τεστ που βγήκε σήμερα ήταν αρνητικό και προφανώς ο πυρετός του νεαρού στρατιώτη οφείλεται σε μια συνηθισμένη ίωση.


Το alt.gr χθες δημοσίευσε το βίντεο του Υπουργείου Ναυτιλίας με τις οδηγίες για τη χρήση του ειδικού εξοπλισμού προστασίας. Στο ίδιο δημοσίευμα συμπεριλάβαμε και τα μέτρα που άμεσα επιβάλλεται να παρθούν από τη Κυβέρνηση για την προστασία του προσωπικού του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.


Με αφορμή το περιστατικό του στρατιώτη που υπηρετεί στη Σαμοθράκη υπενθυμίζουμε τα μέτρα που διεκδικούν οι στρατευμένοι για την νέα φάση αντιμετώπισης της πανδημίας:
  • Να συνεχιστούν τα μέτρα προστασίας στις μονάδες για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τους στρατευμένους. Όπου δεν έχει γίνει, να παρθούν μέτρα για τη μείωση του συγχρωτισμού στους θαλάμους και όλους τους άλλους χώρους. Απαιτείται ΑΜΕΣΑ διαμόρφωση συνθηκών για να ελαχιστοποιηθεί η επαφή μέσα στα στρατόπεδα. Να συνεχιστούν οι απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των Ενόπλων Δυνάμεων από επαγγελματικά συνεργεία.
  • Να μην χαθούν οι άδειες των στρατευμένων με την 2019/ Δ’ ΕΣΣΟ που υπηρετούν στην Κύπρο. Να δοθούν σε όλους τους φαντάρους ειδικές άδειες απουσίας.
  • Να επιταχθούν τώρα κιόλας ιδιωτικά λεωφορεία και των ΚΤΕΛ για τη μείωση του συγχρωτισμού κατά τις μετακινήσεις των στρατευμένων. Να υπάρξει ο αναγκαίος προγραμματισμός, ώστε όλες οι προγραμματισμένες και μη άδειες που δικαιούνται οι στρατευμένοι να μη χαθούν και προγραμματισμένα να δοθούν, ξεκινώντας από τώρα. Να δοθεί δωρεάν κατάσταση επιβίβασης σε όλους και για τις δύο μεταφορές.
  • Να χορηγείται σε κάθε στρατιώτη αριθμός μασκών και γαντιών μιας χρήσης και αντισηπτικό.
  • Ειδική μέριμνα να υπάρξει στην πράξη για τους νεοσύλλεκτους της νέας εκπαιδευτικής σειράς του Ιουνίου.

Με πληροφορίες από evros-news.gr

Δείτε ακόμα...