Σήμερα η μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

Θάνος Μικρούτσικος

Σήμερα Πέμπτη 23 Δεκέμβρη, το Christmas Theater θα γεμίσει από τα τραγούδια και τις μελωδίες του αγαπημένου μας Θάνου Μικρούτσικου. Τα τραγούδια του ενώνουν φίλους και αγαπημένους του συνεργάτες σε μια μεγάλη συναυλία.

Μπορεί να συμπληρώνονται, σε λίγες μέρες, δύο χρόνια από τον χαμό του Θάνου, αλλά όσοι αγάπησαν τη μουσική του πορεύονται μαζί του καθημερινά μέσα από τα τραγούδια και τις θέσεις του για την τέχνη, τον πολιτισμό, τον κόσμο. Τα τραγούδια του θα είναι πάντα εδώ… «Θέλω να μπορώ να κάνω τους ανθρώπους να νιώθουν ότι δεν είναι μόνοι τους», έλεγε ο ίδιος.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει πρώτη φορά ολοκληρωμένα τη νέα εκτέλεση του «Εμπάργκο», σε ποίηση Αλκη Αλκαίου, με ερμηνευτές δύο αγαπημένους τραγουδοποιούς, συνοδοιπόρους και συνεργάτες του συνθέτη για πολλά χρόνια, τον Μίλτο Πασχαλίδη και τον Χρήστο Θηβαίο. Σχετικά με το «Εμπάργκο» αλλά και τη συνεργασία του με τον Αλκαίο, γράφει χαρακτηριστικά ο Θ. Μικρούτσικος: «Η πρώτη ολοκληρωμένη εμφάνισή του στην ελληνική δισκογραφία γίνεται με το “Εμπάργκο” και αυτομάτως καθιερώνεται ως η ανερχόμενη δύναμη στον στίχο. Η γραφή του Αλκαίου στο “Εμπάργκο” είναι προέκταση του Σαραντάρη, της Πολυδούρη, του Λαπαθιώτη, του Μπάρα. Χωρίς να μιμείται κανέναν, μπαίνει στην παρέα επί ίσοις όροις, αν και γράφει στίχο για τραγούδι. Εξαιρετικά πρωτότυπος, με τον χρόνο αναγνωρίσιμος – χαρακτηριστικό των σημαντικών δημιουργών – και με συνεχή ανατροπή των κεκτημένων του. Με το αριστούργημά του, το “Ερωτικό”, γράφει “τραγούδι συγκυρίας”, δηλαδή τραγούδι που θα λειτουργήσει ως αρχαιολογικό εύρημα για αυτούς που πρόκειται να ‘ρθουν».

Η παράσταση ολοκληρώνεται με απάνθισμα τραγουδιών από την πλούσια εργογραφία του συνθέτη, όπου συμμετέχουν επιπλέον οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μεράντζας και ο Μανώλης Μητσιάς.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Καλλίστρατος Δρακόπουλος: τύμπανα, Γιώτης Κιουρτσόγλου: μπάσο, Μάξιμος Δράκος: πιάνο, Χρήστος Περτσινίδης: ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι, Θύμιος Παπαδόπουλος: φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο, ενορχηστρώσεις.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος είναι του Θύμιου Παπαδόπουλου.

Προπώληση εισιτηρίων:211-7701700, www.viva.gr, www.ct.gr, στο ταμείο του θεάτρου και στα καταστήματα «Public» και «Media Markt».

Δείτε ακόμα...