Σόιμπλε: Ο κυνισμός της αστικής τάξης…προσωποποιημένος

Σόιμπλε
Πηγή: Eurokinissi

Συνεχίζει να ομολογεί δημόσια πως το σύστημα αυτό δε νοιάζεται για τον άνθρωπο, με νέες δηλώσεις του, ο Βόλφγκανγκ Σοίμπλε.

Μιλώντας στην Offenburger Tageblatt, δηλώνει κυνικά ότι «ανησυχεί», γιατί «οι άνθρωποι σχηματίζουν την εντύπωση ότι το κράτος αναλαμβάνει όλα τα έξοδα». Το κράτος όμως, όπως προσθέτει, «σε τελική ανάλυση δε μπορεί να δώσει για οικονομική βοήθεια και κοινωνικές παροχές περισσότερα χρήματα, από αυτά που αντιστοιχούν στο πραγματικό μέγεθος της οικονομίας».

Γι’ αυτό, επισημαίνει, θα πρέπει να ληφθούν «κοινές αποφάσεις» για την ανάκαμψη της οικονομίας στη Γερμανία και την Ευρώπη. Δηλώνει μάλιστα αισιόδοξος ότι η σημερινή κρίση θα προσφέρει ευκαιρίες για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας και «θα δώσει μία ισχυρή ώθηση στην κατεύθυνση της ψηφιοποίησης»

Το τελευταίο προμηνύει νέο γύρο της επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα, εξάλλου τα παζάρια και τα αλισβερίσια έχουν ξεκινήσει. Όπως και τα νέα μέτρα που έχουν παρθεί εν μέσω επιδημίας και ήρθαν για να μείνουν.

Ο Σόιμπλε προτείνει ξανά «δημόσια συζήτηση» για το αν έχει απόλυτη προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της υγείας.

Μπορεί να φαίνεται σε κάποιον ότι το παραπάνω αποτελεί μια ακραία άποψη και σκέψη, όμως ας σκεφτούμε. Πόσο μακριά είναι από την “κανονικότητα” της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της υγείας, που αποτελεί εν γένει κατεύθυνση παγκοσμίως;

“Πιέζουν” οι επιχειρηματίες

Από την πλευρά τους, οι Γερμανοί βιομήχανοι και ο σύνδεσμός τους, ζητούν από τη γερμανική κυβέρνηση συγκεκριμένο σχέδιο για επιστροφή στην “κανονικότητα”. Εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία τους για τις οικονομικές επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων.

“Κάθε εβδομάδα του lockdown στοιχίζει στη γερμανική οικονομία ένα διψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων”, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου. Ο Σύνδεσμος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (BVMW) επίσης πιέζει για το ίδιο, ο οποίος, σε ανοιχτή επιστολή προς την Άνγκελα Μέρκελ, ζητά να προχωρήσει η κυβέρνηση σε άρση, “πριν να είναι πολύ αργά”.

Με πληροφορίες από DW

Δείτε ακόμα...