“Στήριξη και αλληλεγγύη στον συνάδελφό μας στρατιώτη που διώκεται”

Πηγή: EUROKINISSI

Κάθε στήριξη και αλληλεγγύη στον συνάδελφό μας στρατιώτη που διώκεται“, δηλώνει με επιστολή του στο alt.gr ο Στρατιώτης (ΠΒ), Βάγιας Βάγιας.

Την απαράδεκτη μεθοδευμένη επίθεση των κυβερνητικών επιτελείων και της Διοίκησης του 6ου ΕΤΕΘ Ρόδου σε στρατευμένο, που εξέφρασε όπως εδικαιούτο τον περασμένο Ιούλη 2022 την αντίθεση του στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σ` αυτόν, κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η «Η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τα Δικαιώματα των Στρατευμένων».

Για ο ίδιο θέμα ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Παπαναστάσης Νίκος, Κομνηνάκα Μαρία, Μαρίνος Γιώργος και Παφίλης Θανάσης, ζητώντας να σταματήσει κάθε μορφής δίωξης σε βάρος του στρατιώτη που εξέφρασε φιλειρηνικές απόψεις του ενάντια στο πόλεμο στην Ουκρανία και την εμπλοκή της χώρας μας.

Τέλος, τη δίωξη του στρατιώτη – φοιτητή καταδικάζουν και Φοιτητικοί Σύλλογοι. Μάλιστα, το ψήφισμα των Φ.Σ διαβάστηκε στη χθεσινή μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.


Η επιστολή του Στρατιώτη:

“Γράφω αυτήν την επιστολή ως στρατευμένος για να δηλώσω την στήριξη και αλληλεγγύη μου στον συνάδελφο στρατιώτη του 6ου ΕΤΕΘ στη Ρόδο που διώκεται άδικα, σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιευτεί, και με απαράδεκτες μεθόδους.

Διώκεται γιατί είπε το αυτονόητο. Έκανε την πιο πατριωτική δήλωση που θα μπορούσε. Ότι οι Έλληνες στρατιώτες θα χύσουμε και το αίμα μας αν χρειαστεί για την πατρίδα μας και τον λαό της. Πατριωτισμός είναι να υπερασπίζεσαι με κάθε τρόπο τον λαό της πατρίδας σου. Αυτό ακριβώς κάνεις όταν λες πως καταδικάζεις την συμμετοχή της χώρας σου στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία καθώς βάζει σε μεγάλους κινδύνους και στοχοποιεί τον ελληνικό λαό και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που υπηρετούμε κι εμείς τη θητεία μας, αλλά και ολόκληρες πόλεις όπως η Αλεξανδρούπολη κ,.α. Οι επικίνδυνοι ΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί, στους οποίους η χώρα μας εμπλέκεται, δικαιολογημένα δημιουργούν ανησυχία και έντονο προβληματισμό για τις συμφορές και τις επιπτώσεις που μπορεί να φέρει ο πόλεμος και στην δική μας χώρα.

Ο συνάδελφος στρατιώτης που διώκεται λοιπόν δεν έχει απλά δίκιο, έχει εμάς τους συναδέλφους του, αλλά και την μεγάλη πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας δίπλα του. Γιατί εκφράζει τα φιλειρηνικά αισθήματα του ελληνικού λαού. Την πλατιά αντίθεση της νεολαίας στη συμμετοχή και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και τις συμμαχίες με τις ΗΠΑ. Αυτό φοβάται η κυβέρνηση και γι αυτό προχωράει σε διώξεις. Βέβαια αυτό αποδεικνύει και το ποιος έχει πραγματικά την δύναμη να αλλάξει τα πράγματα που είναι ο ίδιος ο λαός!

Κάθε στρατιώτης, κάθε εργαζόμενος, κάθε μαζικός φορέας με την στήριξη τους να εκφράσουν πλατιά την αλληλεγγύη και την καταγγελία τους στην προσπάθεια φίμωσης και διασποράς φόβου στα παιδιά του λαού που υπηρετούμε τη θητεία μας.

Η δίωξη σε βάρος του συναδέλφου μας είναι άδικη και πρέπει να ανακληθεί εδώ και τώρα.

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά έχουν δικαιώματα πολιτικά!

Βάγιας Βάγιας
Στρατιώτης (ΠΒ)”

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...