Στο Βαθύ βρέθηκε το κλιμάκιο του ΚΚΕ – Το απόγευμα θα επισκεφθεί το Καρλόβασι (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Στο Βαθύ της Σάμου βρέθηκε σήμερα κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και τη βουλευτή Μαρία Κομνηνάκα. Το κλιμάκιο είδε από κοντά τις μεγάλες καταστροφές που έχουν προκληθεί από την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε χθες.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βορείου Αιγαίου, Αγλαΐα Κυρίτση, ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σταμάτης Φιλιππής και ο δημοτικός σύμβουλος Σάμου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστας Τζίχας, συνομίλησε με εργαζόμενους και κατοίκους που περιέγραψαν τις στιγμές του σεισμού και το τι επακολούθησε.

Σε συνάντηση που είχαν με το δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γ. Στάντζο, συζητήθηκε το θέμα των ελέγχων στα δημόσια κτίρια. Όπως είπε ο δήμαρχος, υπάρχουν αναφορές για ζημιές αλλά ακόμα δεν έχουν γίνει έλεγχοι ενώ είπε πως τα σχολεία στο δήμο θα παραμείνουν κλειστά τις επόμενες τρεις ημέρες. 

Επίσης, το κλιμάκιο συναντήθηκε με ελεγκτές της περιφέρειας που ανέφεραν ότι από τις 35 επιχειρήσεις που ελέγχθησαν μέχρι το μεσημέρι, το 80% έχει υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές. 

Σε δήλωσή της η Μαρία Κομνηνάκα σημείωσε: «Είμαστε εδώ κλιμάκιο του ΚΚΕ για να συμπαρασταθούμε στους Σαμιώτες, που πληρώνουν ακόμα ένα βαρύ τίμημα.

Πρώτα και κύρια να εκφράσουμε την οδύνη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο νέων παιδιών, να ευχηθούμε καλή ανάρρωση σε όσους έχουν τραυματιστεί.

Σ’ αυτή τη φάση είναι επιτακτική ανάγκη η πολιτεία να φροντίσει για να αποκατασταθούν άμεσα ό,τι ζημιές υπάρχουν στα σπίτια των κατοίκων, να ελεγχθούν τα κτίρια, νοσοκομεία, τα σχολεία, όλα τα δημόσια κτίρια, να στεγαστεί ο κόσμος.

Βέβαια θεωρούμε ότι πρέπει να μπει επί τάπητος για ακόμα μια φορά το θέμα της πρόληψης γι’ αυτά τα ζητήματα της αντισεισμικής θωράκισης, για να μη μετράμε συνεχώς τις πληγές μας».

Σημειώνεται πως τα μέλη του κλιμακίου θα επισκεφθούν το απόγευμα το Καρλόβασι ενώ αντιπροσωπεία του Κόμματος θα βρεθεί στο Άνω Βαθύ.

Δείτε ακόμα...